Streda 18. 09. 2024 06:08:26 | Meniny má Eugénia

Tip na výlet: Rozhľadňa nad Zlámanou

Aj keď nám letné prázdniny poskočili do druhej polovice, netreba zúfať. Stále totiž môžete navštíviť nové a zaujímavé miesta. Tentokrát pôjde o Kysuce, kde sa nachádza ešte stále čerstvá Rozhľadňa nad Zlámanou. Žiari novotou a výhľad z nej je na nezaplatenie. Pozornosť jej venoval aj Radoslav Záhumenský na platforme YouTube.

Michal Szentivanyi|11. august 2024|10:00:10

Zdroj: Koláž Žilina SP21/zilinskyturistickykraj.sk a YouTube/MediaRZ

Súvisiaci článok
Tip na výlet: Poluvsianska skalná ihla
Čítajte viac >

O novinke medzi rozhľadňami informoval aj Žilinský turistický kraj. Slávnostne otvorená bola len koncom roka 2023 a s výškou 815 metrov nad morom je Rozhľadňa nad Zlámanou vôbec najmladšou na severe.

Screen Shot 08-06-24 at 01.56 PM.JPG Zdroj: YouTube/MediaRZ

Kto stojí za rozhľadňou?

Rozhľadňu podľa Žilinského turistického kraja vybudovalo v priebehu troch rokov občianske združenie Voľný čas Vysoká nad Kysucou z vlastných prostriedkov, za pomoci sponzorov a dobrovoľníkov.

Screen Shot 08-06-24 at 01.56 PM 002.JPG Zdroj: YouTube/MediaRZ

Ako sa k najmladšej rozhľadni dostanete?

Aby ste sa lepšie zorientovali, poskytnuté informácie rozoberajú aj to, ako sa k rozhľadni dostanete. Nachádza sa nad osadou Zlámaná vo Vyšnom Kelčove v katastri obce Vysoká nad Kysucou a pri dobrom počasí poskytuje výhľad až na 15 pohoríKrivánsku Malú Fatru, Tatry – Západné, Vysoké aj Belianske, Oravské Beskydy s Pilskom aj Babou horou, Oravskú Maguru, Kysuckú vrchovinu, Javorníky a Turzovskú vrchovinu, ale aj časť Moravsko-sliezskych Beskýd a časť Beskidu Śląskego a Beskid Žywiecki.

Screen Shot 08-06-24 at 01.56 PM 003.JPG Zdroj: YouTube/MediaRZ

K rozhľadni sa najjednoduchšie dostanete zo sedla Príslop na červenej turistickej značke medzi Vyšným Kelčovom a Korňou – Zátoka. Pri turistickom prístrešku a kríži možno zaparkovať a odbočiť vpravo na miestnu komunikáciu vedúcu do osady Zlámaná. Po 1 100 metroch môžete odbočiť na lúčnatom hrebienku vpravo na lesnú cestu, ktorá vás po 320 metroch dovedie priamo k rozhľadni.

Ďalšie detaily vo videu prezradil Radoslav Záhumenský, ktorý na platforme YouTube vystupuje cez kanál MediaRZ:


Súvisiaci článok
Tip na výlet: Ondrašovská skala ponúka neobyčajné výhľady
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť