Štvrtok 19. 09. 2024 01:25:18 | Meniny má Konštantín

Viac ako polmiliónová investícia prináša do Čadce modernizáciu detského oddelenia. Prispel aj kraj

Kysucká nemocnica s poliklinikou v Čadci úspešne dokončila rozsiahlu modernizáciu Detského oddelenia a Jednotky intenzívnej starostlivosti.

Monika Bieliková|28. august 2024|11:30:17

Zdroj: Koláž Žilina SP21/zilinskazupa.sk

Súvisiaci článok
Žilinská poliklinika oslavuje 50 rokov: Vstupná brána nemocnice sa už polstoročie nepretržite stará o pacientov
Čítajte viac >

Rekonštrukcia, ktorá prebiehala od októbra 2023, zahŕňala kompletnú obnovu priestorov vrátane rozvodov vody, elektroinštalácie, vzduchotechniky, a inštalácie nových medicinálnych systémov. Celková investícia dosiahla 500 000 eur. Eva Lacová, hovorkyňa Žilinského samosprávneho kraja, o modernizácii informovala v tlačovej správe.

Realizovalo sa vďaka sponzorským príspevkom a Žilinskému kraju

Financovanie projektu bolo zabezpečené predovšetkým zo sponzorských príspevkov, ako aj z rozpočtu Žilinského samosprávneho kraja, ktorý na projekt prispel sumou 41 500 eur. Do obnovy sa zapojili aj nadácie, neziskové organizácie a podnikateľské subjekty, pričom významnú pomoc poskytli aj samotní zamestnanci nemocnice.

IMG_2936.JPG Zdroj: zilinskazupa.sk

„Priestor bol navrhnutý tak, aby bol priateľský deťom, ich rodičom, ale aj personálu,“ doplnila Silvia Pekarčíková, riaditeľka odboru zdravotníctva Žilinského samosprávneho kraja. Nová antistatická podlaha, klimatizácia na JIS a moderné vybavenie zlepšia komfort pacientov aj pracovníkov.

„Našou prioritou je kvalitná a dostupná zdravotná starostlivosť. Žilinská župa ako jedna z mála na Slovensku si zachovala v správe štyri regionálne nemocnice, jednu polikliniku a stará sa o ich rozvoj," doplnila Erika Jurinová, predsedníčka Žilinského samosprávneho kraja. „Oceňujem vedenie nemocnice, že dokázali získať množstvo darcov a všetkým, ktorí pridali ruku k dielu patrí naše veľké poďakovanie,“ dodala.

IMG_2949 (2).JPG Zdroj: zilinskazupa.sk

Významná nemocnica pre celý región Kysúc

Kysucká nemocnica je jedinou v regióne a má najväčší počet lôžok zo všetkých župných nemocníc – až 436. V posledných dvoch rokoch investoval Žilinský samosprávny kraj do nemocnice viac ako 850 000 eur z eurofondov, pričom modernizácia pokračuje aj na iných oddeleniach, ako CT pracovisko či Chirurgické oddelenie.


Súvisiaci článok
Martinská nemocnica nadviazala spoluprácu s indickou zdravotníckou elitou: Môže tak zvýšiť svoju kvalifikáciu
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť