Štvrtok 19. 09. 2024 00:53:29 | Meniny má Konštantín

Centrum sociálnych služieb v Martine otvorí denný stacionár pre seniorov

Po dvoch rokoch od svojho otvorenia rozširuje martinské Centrum sociálnych služieb Podháj svoju činnosť o denný stacionár.

TASR|22. august 2024|19:30:06

Zdroj: Koláž Žilina SP21/martin.sk

Súvisiaci článok
Komisárka pre ľudí so zdravotným postihnutím navštívi Žilinský kraj: Obyvatelia môžu prísť podať podnet v súvislosti s ochranou práv
Čítajte viac >

Vďaka získanej licencii od Žilinského samosprávneho kraja vznikne priamo v budove Centra sociálnych služieb Podháj prvých päť miest pre seniorov. Tlačovú agentúru Slovenskej republiky o tom v stredu 21. augusta informoval Miroslav Hamár z kancelárie primátora.

Denný stacionár bude fungovať počas pracovných dní od 7:00 do 16:00 hodiny. „O seniorov sa bude starať kvalifikovaný personál. Pre všetkých bude pripravené množstvo aktivít vrátane pomoci pri odkázanosti, sociálneho poradenstva, rehabilitácie a stravovania. Personál zabezpečí dohľad a pomoc s každodennými aktivitami vrátane podávania jedla, podávania liekov a osobnej hygieny," priblížil Hamár.

Image (2).jpeg Zdroj: martin.sk

V najbližších mesiacoch radnica plánuje počty prijatých seniorov zvýšiť. „V Martine existuje viacero klubov dôchodcov, ktoré plnohodnotne trávia voľný čas a venujú sa rozličným záľubám. Práve preto považujem za povinnosť, aby sme ich podporovali a vytvorili pre nich bezpečné, pohodlné a priateľské zázemie. Otvorenie denného stacionára je v tomto ohľade významným posunom," zhodnotil primátor Ján Danko.


Súvisiaci článok
Bývalá ružomberská školička už spoznala svoj osud. Mesto na svoj plán vyčlenilo 1,6 milióna eur
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť