Štvrtok 19. 09. 2024 00:55:37 | Meniny má Konštantín

Komisárka pre ľudí so zdravotným postihnutím navštívi Žilinský kraj: Obyvatelia môžu prísť podať podnet v súvislosti s ochranou práv

Komisárka pre ľudí so zdravotným postihnutím Zuzana Stavrovská uskutoční od utorka 20. do štvrtka 22. augusta výjazdové dni v Ružomberku, Námestove a Tvrdošíne.

TASR|20. august 2024|11:00:02

Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Úrad komisára pre osoby so zdravotným postihnutím

Súvisiaci článok
Večerná nehoda na Orave: Vodička Fabie sa zrazila s mladistvým na elektrickej kolobežke
Čítajte viac >

Deň s komisárkou potrvá v každom meste od rána až do neskorých popoludňajších hodín. Tlačovú agentúru Slovenskej republiky o tom informovala hovorkyňa úradu komisára Štefánia Kačalková.

V Ružomberku komisárka navštívi Centrum sociálnych služieb Trojlístok. V Námestove sa stretne s klientmi denného stacionára Dom Charitas Bl. Zdenky Schellingovej, ale aj so seniormi Centra sociálnych služieb Námestovo. V Tvrdošíne zavítajú do Centra sociálnych služieb Orava. Popoludní od 14:30 do 17:00 hodiny bude komisárka a jej kolegyne k dispozícii verejnosti. „V Ružomberku vo veľkej zasadačke mestského úradu, v Námestove vo veľkej zasadačke mestského úradu a napokon v Tvrdošíne v Mestskom kultúrnom stredisku. Obyvatelia môžu prísť osobne podať podnet alebo sa poradiť v súvislosti s ochranou práv ľudí so zdravotným postihnutím," povedala hovorkyňa.

Od roku 2016 úrad zrealizoval celkovo 49 výjazdových dní po celom Slovensku. V Ružomberku je jubilejný 50. výjazdový deň. „Môžeme zistiť, v akých reálnych podmienkach žijú ľudia so zdravotným postihnutím v mestách, akú podporu im ich mestá poskytujú a ako samosprávy spolupracujú s organizáciami zastupujúcimi ľudí so zdravotným postihnutím," zdôraznila Stavrovská.

Výjazdové dni organizujú s cieľom posilniť presadzovanie záujmov ľudí so zdravotným postihnutím v spoločnosti a spolupracovať s nimi. Tiež konzultovať s ľuďmi so zdravotným postihnutím problémy, ktoré sa ich týkajú, skúmať ich názory, podporovať ich záujem o verejné otázky a presvedčiť sa, ako je pre nich nastavená pomoc štátu.


Súvisiaci článok
Ministerstvo vnútra vydalo už zhruba 918-tisíc občianskych preukazov bez podoby tváre. Ich distribúcia stála 1,6 milióna eur
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť