Piatok 20. 09. 2024 01:20:24 | Meniny má Ľuboslav, Ľuboslava

Rodinám zo Žiliny chodili po dome cudzí ľudia. Prehľadali veci a zobrali si, čo sa im hodilo

Zlodeji strácajú zábrany. Jednu nepríjemnú skúsenosť majú aj rodiny zo Žiliny. Cudzí ľudia im chodili po dome, no tým to neskončilo. Prehľadávali veci a odniesli si, čo potrebovali.

Radka Kostánová|14. august 2024|16:00:00

Ilustračné foto. Zdroj: Freepik.com

Súvisiaci článok
Vlámačky do domov počas dovolenky: Žilinskí policajti evidujú za uplynulý víkend už tri prípady
Čítajte viac >

V našom minulom článku sme vás informovali, že počet krádeží narastá a žilinskí policajti za uplynulý víkend evidujú 3 vlámačky do domov.

Televízia Markíza upozornila vo svojej reportáži na nešťastný prípad. Rodine zo Žiliny chodili po dome cudzí ľudia, no to zďaleka nebolo všetko.

Podľa dostupných informácií od TV Markízy sa majitelia domu ráno zobudili a zistili, že niekto cudzí sa im hrabal vo veciach. Dokonca si odniesli to, čo sa im hodilo.

profile-view-man-with-hoodie-trying-pick-lock-house-forcing-his-entry.jpg Ilustračné foto. Zdroj: Freepik.com

Pani Mária zostala šokovaná, keď zistila, že mala v dome nepríjemnú návštevu. Pre TV Markízu sa vyjadrila: „Ráno, keď som sa zobudila, bolo všetko otvorené. Mi zmizlo z peňaženky 15 eur a pootvárali všetky krabičky, ktoré vyzerali ako šperkovnice. Kľúčiky si zobrali od áut, autá prehrabali. Nič tam nechýbalo.“

Televízia Markíza uviedla, že v rovnakú noc zlodeji navštívili aj dom pána Jozefa, ktorý býva o pár ulíc ďalej. Kamery dosvedčili, že sa najskôr pohybovali okolo bránky, ale tam to neskončilo.

„Preliezli plot, aby nešli cez bránku, ale zase išli okolo domu, kde je zase ďalšia kamera,“ priblížil poškodený obyvateľ. Následne sa dostali do zadnej časti rodinného domu, kde sa cez okno dostali dovnútra.

close-up-man-trying-break-into-car (1).jpg Ilustračné foto. Zdroj: Freepik.com

Bezpečnostný technik Marián Kvočka pre TV Markíza skonštatoval: „Dnešní zlodeji si dokážu otvoriť aj bežné aj bezpečnostné dvere do nejakých 6 sekúnd.“

Poškodenému obyvateľovi rodinného domu zobrali veci, akými sú kabelky, okuliare, peniaze, v špajzi našli čokolády a bonboniéry. Muž s rodinou v osudnú noc nebol doma, ale záznamy z kamery poskytol polícii.

Škoda bola vyčíslená na niekoľko tisíc eur, no poškodeného najviac mrzí, že mu vzali veci, ku ktorým mali s rodinou vzťah.


Súvisiaci článok
Tragédia na Oravskej priehrade: 69-ročného muža našli po štyroch hodinách pátrania mŕtveho (AKTUALIZOVANÉ)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť