Piatok 20. 09. 2024 03:06:16 | Meniny má Ľuboslav, Ľuboslava

Tragédia na Oravskej priehrade: 69-ročného muža našli po štyroch hodinách pátrania mŕtveho (AKTUALIZOVANÉ)

Smutná udalosť na Oravskej priehrade. Vyhasol tam život 69-ročného muža.

TASR|14. august 2024|08:45:02

Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Súvisiaci článok
Lekári upozorňujú: Vdýchnutie vody pri kúpaní môže viesť k závažnému zápalu pľúc
Čítajte viac >

V Oravskej priehrade zomrel v utorok 13. augusta 69-ročný muž. Pre Tlačovú agentúru Slovenskej republiky to potvrdil zástupca hovorcu Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Slovenskej republiky Richard Bolješik.

„Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby Slovenskej republiky prijalo po 19:30 hodine informáciu od policajného prezídia o náleze tela v Oravskej priehrade. Lekár už iba konštatoval úmrtie 69-ročného muža," uviedol Bolješik. Dodal, že muža mali príbuzní hľadať štyri hodiny.

AKTUALIZOVANÉ v stredu 14. augusta 2024 o 10:00 hodine:

Telo sa podarilo nájsť potápačom, pomocou prepravného vaku ho dopravili na breh. Tlačovú agentúru Slovenskej republiky o tom informovala krajská hovorkyňa Hasičského a záchranného zboru v Žiline Mária Pohanková Zahatlanová.

Pri udalosti zasahovali profesionálni aj dobrovoľní hasiči, na mieste ich čakali svedkovia udalosti. V tom čase sa tam už nachádzala posádka Záchrannej zdravotnej služby a polícia. „Hasiči sa pomocou člna previezli na miesto zatopenia muža približne 15 až 25 metrov od brehu. Následne prehľadávali priestor od miesta zatopenia až po zátoku, ktorá bola po prúde vzdialená 100 metrov," priblížila hovorkyňa hasičov.

Po príchode potápačskej skupiny zo Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru miesto zásahu odovzdali jej veliteľovi. Jednotka spustila na hladinu čln a preplavila sa k miestu udalosti pri priehradnom múre. „Potápači pátrali pomocou signálneho lana a navádzača v hĺbke do siedmich metrov. Po 40 minútach sa telo nezvestného podarilo dohľadať a pomocou prepravného vaku dopraviť na breh," konkretizovala Pohanková Zahatlanová.

AKTUALIZOVANÉ v stredu 14. augusta 2024 o 13:00 hodine:

Zuzana Šefčíková, krajská policajná hovorkyňa informovala, že v súvislosti s uvedenou udalosťou poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru Námestovo začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.


Súvisiaci článok
Kysuce za niekoľko hodín poznačila ďalšia tragická nehoda. Na ceste vyhasol život 64-ročného chodca
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť