Nedeľa 28. 04. 2024 16:01:56 | Meniny má Jarmila

Fiabáne: Firmy Georgea Trabelssieho splatili dlh na daniach voči mestu Žilina

Primátor Žiliny Peter Fiabáne na Facebooku informuje, že mesto vymohlo splatenie dlhov od spoločností G. Trabelssieho. Pred dvomi týždňami bola, podľa neho, na účet mesta uhradená posledná časť daňového nedoplatku v objeme 36-tisíc eur. KOLÁŽ: SP 21 (via TASR)

Michal Filek|13. marec 2022|19:02:53

„Môžem konštatovať, že spoločnosti podnikateľa G. Trabelssieho majú voči mestu Žilina uhradené všetky daňové povinnosti, ktoré v minulosti dosahovali hodnoty až stoviek tisíc eur,“ skonštatoval primátor.

Podľa neho je to výsledok práce Mestského úradu a niekoľkoročného snaženia, sporov a odvolaní. Zároveň primátor poďakoval kolegom a zamestnancom, ktorí sa o to zaslúžili. Pretože výsledky v komplikovaných témach sa nedosahujú bitím do hrude a hrdinskými statusmi na Facebooku, ale poctivou, zodpovednou prácou.

„Dlhy a daňové nedoplatky sú samozrejme len jedným z mnohých problémov vo vzťahoch medzi mestom Žilina a podnikateľom. Tento gordický uzol nevýhodných zmlúv a vlastníckych práv sme sa v roku 2019 pokúsili raz a navždy rozseknúť návrhom vysporiadania vzájomných vzťahov. Cieľom nebolo napraviť všetky neprávosti minulosti, cieľom bolo umožniť mestu Žilina pohnúť sa konečne ďalej. Bohužiaľ v mestskom zastupiteľstve sa nenašlo dostatok odvahy a pochopenia pre toto riešenie,“ píše primátor.

275678954_463576062048368_1907274034745088638_n.jpg FOTO: Facebook Peter Fiabánej - Váš primátor

Dodáva, že aj keď to tak mohlo z pohľadu verejnosti vyzerať, po tomto neúspechu sa nevzdali, len zmenili spôsob boja.

„Uzol sa nepodarilo rozseknúť jednou ranou, začali sme ho teda rozmotávať postupne, vlákno po vlákne. Toto je len jeden z príkladov toho, že vytrvalý a systematický prístup prináša výsledky. A už čoskoro Žilinčanom predstavíme ďalšie,“ uzavrel Peter Fiabáne.


Súvisiaci článok
Rokovania o Korytnačke poslanci nedovolili. Randa: Nech Trabelssie najskôr zaplatí! Fiabáne: To sa už deje!
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť