Piatok 18. 10. 2024 08:28:32 | Meniny má Lukáš

Petra Vlhová sa ocitla v prestížnom rebríčku. Liptáčku zaradili do top výberu slovenských influencerov

Ak ste aktívni na sociálnych sieťach a sledujete verejný život, určite ste natrafili na influencerov. Ide o osoby, ktoré svojimi motivačnými prednesmi a nespochybniteľnými výsledkami z minulosti dokážu ovplyvniť naše životné rozhodnutia. Prestížny magazín vytvoril rebríček týchto Slovákov a ocitla sa v ňom aj legendárna lyžiarka Petra Vlhová z Liptova.

Michal Szentivanyi|6. august 2024|17:00:02

Zdroj: Koláž Žilina SP21/TASR/Martin Baumann a freepik.com

Súvisiaci článok
Reštaurátorka z Považského múzea dáva do svojej práce srdce. Jej rukami už prešli poklady staré tisícky rokov
Čítajte viac >

Rebríček zostavil prestížny, ekonómami a inými odborníkmi uznávaný magazín Forbes. Je to už po šiestykrát, čo priniesol zoznam top influencerov.

V princípe ide o rad dvadsiatich osobností, ktoré najviac ovplyvnili naše rozhodnutia v rôznych oblastiach. V rebríčku pre rok 2024 našli umiestnenie mnohé osobnosti slovenského internetu, ktoré sú známe aj zo sociálnych sietí. Na svoje si prišli stabilné mená, no aj nové tváre.

Vynikajúce 14. miesto pre Petru Vlhovú

V rámci Žilinského kraja je dôležité, že v tomto rebríčku našiel miesto aj reprezentant severu. Na 14. mieste je ním legendárna lyžiarka a olympijská víťazka v zjazdovom lyžovaní Petra Vlhová. V 29 rokoch dosiahla skóre IPI vo výške 115 a svoje urobili aj sledovatelia na sociálnych sieťach. Kým na Facebooku Vlhovú sleduje 186-tisíc priaznivcov, na sociálnej sieti Instagram je to až 292,2-tisíca ľudí.

TASR AP.JPG Zdroj: TASR/AP

Nespochybniteľný talent a lyžiarske umenie

Forbes pripomína, že Vlhová začala lyžovať už ako dieťa. Keď mala sedemnásť, debutovala vo Svetovom pohári v alpskom lyžovaní. V roku 2014 prvýkrát reprezentovala Slovensko na zimných olympijských hrách. Vtedy sa v slalome umiestnila na devätnástom mieste. V roku 2015 získala prvé víťazstvo v pretekoch Svetového pohára v Are. Oveľa dôležitejšie však je, že ide o majsterku sveta, má veľký krištáľový glóbus za celkové víťazstvo vo Svetovom pohári a od februára 2022 je aj olympijskou víťazkou.

V roku 2024 ju značne ovplyvnila nehoda na Svetovom pohári v Jasnej, keď počas pretekov v obrovskom slalome spadla a utrpela zranenie kolena. Vlhová sa v rebríčku v magazíne Forbes objavuje už od roku 2016. Vtedy ju zaradili do kategórie 30 pod 30, no v rebríčkoch Top influenceri Slovenska sa objavuje pravidelne.


Súvisiaci článok
Stredoveká dedina Paseka ožila. Považské múzeum pripravilo čarovnú výstavu
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť