Nedeľa 15. 09. 2024 23:41:57 | Meniny má Jolana

Prípravy na novú sezónu vrcholia. Štátny komorný orchester Žilina už prezradil dátum otváracieho koncertu

O kultúru v Žiline nie je núdza. Aj hudobné umenie tu nachádza svoje miesto a Štátny komorný orchester Žilina sa už chystá na novú sezónu. Okrem toho, že prichádzajú vstupenky pre verných fanúšikov, je tu aj dátum otváracieho koncertu.

Michal Szentivanyi|5. august 2024|18:00:05

Zdroj: skozilina.sk

Súvisiaci článok
Divadelná kultúra je v Žiline na vzostupe. Za posledný rok odmenilo hercov potleskom vyše 24-tisíc divákov
Čítajte viac >

O plánoch na novú sezónu médiá tlačovou správou informovala manažérka marketingu Júlia Molnárová Kráľová. Pre Štátny komorný orchester Žilina pôjde už o 51. koncertnú sezónu.

Tá sa začne otváracím koncertom vo štvrtok 19. septembra 2024 o 19:00 hodine v obnovenom Dome umenia Fatra v Žiline. „Predaj abonentných vstupeniek spúšťa Štátny komorný orchester Žilina v pondelok 5. augusta pre súčasných a v pondelok 19. augusta pre nových abonentov. Už v pondelok 26. augusta začne aj predaj vstupeniek na jednotlivé koncerty celej 51. sezóny. Tá prinesie so sebou viacero noviniek – medzi nimi aj nový systém na predaj vstupeniek a novú pokladnicu hneď vedľa hlavného vstupu Domu umenia Fatra," informovala Molnárová Kráľová.

ABONENTNÉ VSTUPENKY FINAL tlačova správa_848x1200.jpg Zdroj: skozilina.sk

Program na celú sezónu si môžete pozrieť na plagáte nižšie:

SKO program_51.sezona_849x1200.jpg Zdroj: skozilina.sk

Riaditeľ orchestra pozval aj na slávnostný výročný koncert

„Verím, že v ponuke koncertných podujatí 51. sezóny si vyberie každý. Pokračujeme v spolupráci s naším šéfdirigentom Františkom Mackom, ktorý sa vám predstaví v rámci šiestich koncertov vrátane Otváracieho koncertu sezóny vo štvrtok 19. septembra 2024 a Slávnostného koncertu k 50. výročiu založenia orchestra vo štvrtok 7. a v piatok 8. novembra 2024. Pripravujeme množstvo koncertov rôznych žánrov i rozsahov," približil program 51. sezóny generálny riaditeľ Štátneho komorného orchestra Žilina Karel Hampl.

Poslucháčov čakajú orchestrálne koncerty, komorné koncerty, koncerty hosťujúcich telies, filmové projekcie, i populárne vianočné koncerty. V tomto roku sa orchester navyše rozhodol rozšíriť ponuku na tri rôzne vianočné programy pre potešenie každého poslucháča.


Súvisiaci článok
Mesto Martin vykvitne umením. Scénická žatva oslávi tvorivosť ochotníkov z celej Európy
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť