Štvrtok 19. 09. 2024 13:40:06 | Meniny má Konštantín

Rýchla lekárska pomoc na cestách: Nového typu ambulancie sa dočká aj Žilinský kraj

Záchranná zdravotná služba RZP, a.s. spúšťa v spolupráci s Operačným strediskom záchrannej zdravotnej služby Slovenskej republiky od štvrtka 1. augusta prevádzku nového typu ambulancií rýchlej lekárskej pomoci v režime RV, „rendez-vous“.

Juliana Krčulová|29. júl 2024|18:00:31

Ilustračné foto. Zdroj: rzp.sk

Súvisiaci článok
Námestie S. H. Vajanského v Martine obnovia za viac ako 2 milióny eur
Čítajte viac >

Záchranná zdravotná služba spúšťa nové ambulancie RV

Tieto ambulancie budú podľa zverejnených informácií fungovať v stretávacom režime RV, takzvanom „rendez-vous“, pričom jedna z nich pokryje aj Žilinský kraj.

„V prevádzke budú zatiaľ tri nové RV ambulancie u troch poskytovateľov záchrannej zdravotnej služby v rámci Slovenska. Konkrétne sa do projektu zapojí Záchranná služba Košice s RV Košice, Záchranná zdravotná služba Bratislava s RV Žilina a RZP, a.s. s posádkou RV v Trenčíne,“ priblížili zástupcovia RZP, a.s. na sociálnej sieti.

202205_6290bed330604_foto-0006.jpg Ilustračné foto. Zdroj: rzp.sk

Ambulancie majú právoplatné rozhodnutia na prevádzku od Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky a sú pripravené na štart posádok už od štvrtka 1. augusta.

„Ambulancia RV predstavuje optimalizáciu a zefektívnenie využívania lekára v záchrannej zdravotnej službe, pretože ak stav pacienta počas transportu nevyžaduje prítomnosť lekára, tak pacienta transportuje posádka RZP a ambulancia RV sa uvoľní a je pripravená na ďalší zásah k pacientovi v ohrození života,“ konkretizovali záchranári s tým, že tento systém bol inšpirovaný dlhodobým a efektívnym fungovaním ambulancií RV aj v Českej republike, či v iných veľkých mestách.


Súvisiaci článok
Hokejová svorka pod Dubňom poteší fanúšikov. Permanentky si budú môcť prebrať priamo z rúk Vlkov Žilina
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť