Piatok 06. 09. 2024 21:48:11 | Meniny má Alica

Dramatická akcia v Kvačianskej doline: Horskí záchranári a lekári zachránili dieťa s febrilnými kŕčmi

Napäté momenty zažili turisti a záchranári v malebnej Kvačianskej doline, keď dvojročné dieťa dostalo febrilné kŕče a potrebovalo okamžitú pomoc. O dramatickú záchrannú akciu sa postarali horskí záchranári, posádka rýchlej zdravotnej pomoci zo Zuberca a leteckí záchranári.

Monika Bieliková|22. júl 2024|10:00:53

Zdroj: Koláž Žilina SP21/hzs.sk

Súvisiaci článok
Pri zrážke dvoch motocyklov nad Skalitým sa zranili obaja vodiči. Jeden bol v bezvedomí
Čítajte viac >

V nedeľu 21. júla popoludní bola Horská záchranná služba prostredníctvom tiesňovej linky 155 Žilina požiadaná o pomoc pre malé dieťa, ktoré začalo trpieť febrilnými kŕčmi. Incident sa odohral na turistickom chodníku v Kvačianskej doline, konkrétne v oblasti Oblazy – Mlyny. O záchrane dieťaťa informovala Horská záchranná služba na svojom webe.

„Na miesto bola okrem posádky horských záchranárov vyslaná aj posádka Rýchlej záchrannej pomoci zo Zuberca a posádka Vrtuľníkovej záchrannej služby," uviedla Horská záchranná služba.

20240721_175403.jpg Zdroj: hzs.sk

Záchranári, ktorí sa na miesto dostali pozemnou cestou, rýchlo zasiahli a podarilo sa im dieťa na mieste ošetriť a stabilizovať. Následne bolo dieťa prevezené do obce Huty, odkiaľ bolo letecky transportované do nemocnice v Martine, kde sa mu dostalo ďalšej potrebnej zdravotnej starostlivosti.

Rýchly a koordinovaný zásah záchranárov bol rozhodujúci pre zdravie malého pacienta. Horská záchranná služba opäť preukázala svoju pripravenosť a schopnosť promptne reagovať na krízové situácie v teréne.


Súvisiaci článok
Dramatická záchrana na Kysuciach: Muž sa s traktorom prevrátil v strmom teréne, do nemocnice ho viezol vrtuľník
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť