Nedeľa 08. 09. 2024 01:27:46 | Meniny má Miriama

Deti sú našou budúcnosťou: V Krásne nad Kysucou rozširujú škôlku

Napriek demografickému vývoju, ktorý ukazuje, že sa rodí stále menej a menej detí, v meste Krásno nad Kysucou je naopak veľký záujem o umiestnenie detí do miestnej materskej školy.

Radka Kostánová|23. júl 2024|14:00:02


Súvisiaci článok
Dobrá správa pre rodičov: Kapacita škôlky v Palúdzke sa po rekonštrukcii zvýši o 50 miest
Čítajte viac >

Prístavba Materskej školy so Základnou školou Kalinov

Zástupcovia mesta Krásno nad Kysucou minulý rok otvorili v areáli školy nové triedy, no ako sa podľa ich slov zdá, stále je to málo. Všetky kapacity sú obsadené, a preto sa vedenie už pred časom rozhodlo, že pribudne prístavba novej Materskej školy Kalinov. V uplynulých dňoch na nej prebehol kontrolný deň.

Primátor mesta, Jozef Grapa, na webovej stránke uviedol, že prístavba napreduje podľa harmonogramu. Práce je veľa, zatiaľ je vybudovaná základná doska a priebežne sa stavia murované prvé podlažie a betónujú sa ploty.

kysuce-3.jpg Zdroj: mestokrasno.sk

„Chceme využiť letné prázdniny na zemné práce, prípojky vody, kanalizácie a ďalších sietí, aby sme neohrozili vyučovací proces v MŠ a ZŠ. Vzhľadom k tomu, že sme obmedzili možnosť pohybu počas výstavby, chcem poďakovať za trpezlivosť zamestnancom MŠ a rodičom žiakov. Odmenou budú, dúfam, že už v novom školskom roku moderné priestory, ktoré budú spĺňať kritéria 21. storočia a tešiť sa môžu nielen deti, ale i zamestnanci,“ skonštatoval primátor.

Grapa dodal, že deti sú našou budúcnosťou, čo znamená, že aj v ich rukách bude neskôr ďalší rozvoj a napredovanie okolia. Je podľa jeho slov potrebné, aby sa im venovala kvalitná pozornosť, najmä v predškolskom vzdelávaní.


Súvisiaci článok
Zoznam pitných fontán v Žiline: Kde sa osviežiť v horúcich letných dňoch?
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť