Pondelok 16. 09. 2024 07:36:02 | Meniny má Ľudmila

Ďalší úspech pre Slovensko: Martinčanka Laura Frličková získala zlatú medailu na majstrovstvách Európy

Laura Frličková získala zlatú medailu na majstrovstvách Európy do 18 rokov v behu na 100 metrov prekážok.

TASR|20. júl 2024|08:30:00

Zdroj: SAZ/Ján Súkup

Súvisiaci článok
Vlci Žilina búdu obhajovať prvenstvo: JOJ Šport Slovenský pohár sa blíži!
Čítajte viac >

Na šampionáte v Banskej Bystrici zabehla vo finále najrýchlejší čas 12,97 sekúnd. Na Štiavničkách sa darilo aj chodkyni Petre Kusej, v súťaži na 5 000 metrov získala bronz v osobnom rekorde 23:49,22 minút.

Frličková triumfovala s náskokom 36 stotín pred Poľkou Zofiou Rojekovou (13,33). Do večerného finále postúpila po suverénnom výkone v semifinále, v ktorom obsadila taktiež prvú priečku s časom 13,18 sekúnd. Na domácom šampionáte má Frličková skvelú formu, vo štvrtkovom rozbehu 18. júla dosiahla nový európsky dorastenecký rekord 12,86 sekúnd.

„Som neskutočne šťastná, že sa mi to podarilo. Hlavne na domácom štadióne pred celou rodinou a všetkými kamarátmi. Som šťastná aj za európsky rekord v rozbehoch, tieto preteky v Banskej Bystrici nemohli dopadnúť lepšie. Zažila som pred týmto publikom neuveriteľný pocit. Veľa ľudí tu plakalo, tešilo sa zo mňa, takže určite je to asi najkrajšia vec v živote aká sa mi mohla stať. Ja sa ani neviem rozpamätať aký to bol finálový beh, ani kto bol vedľa mňa, nič. Cítila som iba, že som na prvej pozícii, že nemôžem zakopnúť, spomaliť, lebo by ma určite predbehli. Snažila som sa to ťahať do cieľa a jediné čo som nechcela, tak to bolo zakopnúť. Som šťastná, že som nezakopla, dobehla, bolo to pod 13 sekúnd a som tiež z toho šťastná," povedala Frličková.


Súvisiaci článok
Historický úspech: Žilinčania vybojovali bronz na svetovom šampionáte v bowlingu
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť