Sobota 07. 09. 2024 23:26:11 | Meniny má Marianna

Po 14 rokoch opäť na Liptove: Štartujú Majstrovstvá sveta v lodnej triede Vaurien

Na Liptovskej Mare sa tento týždeň začali Majstrovstvá sveta v lodnej triede Vaurien. Od pondelka 15. do piatka 19. júla ju bude súťažne brázdiť 54 tímov z 10 krajín.

Radka Kostánová|15. júl 2024|18:01:05

Zdroj: Facebook/Mesto Liptovský Mikuláš

Súvisiaci článok
Vodná záchranná služba na Liptove zachraňovala topiacu osobu. Na pomoc prišli aj záchranári a polícia
Čítajte viac >

Majstrovstvá sveta na Liptove

Hladinu Liptovskej Mary bude od pondelka 15. do piatka 19. júla súťažne brázdiť 54 tímov z 10 krajín. Výnimočný 62. šampionát oficiálne otvorili v nedeľu 14. júla slávnostným ceremoniálom. Na sociálnej sieti o tom informovala hovorkyňa mesta, Viktória Perďoch Čapčíková.

Keďže sú to Majstrovstvá sveta v lodnej triede Vaurien, zástupcovia mesta doplnili podrobnosti o tejto lodi. Ide o dvojposádkovú loď, kde posádku tvorí kormidelník a kosatník. Lodná trieda Vaurien má dlhú históriu. Vznikla v roku 1952 a je členom medzinárodnej federácie WOLRD SAILING.

„Jachtári majú svoj štart v maríne pri Bobrovníku, denne absolvujú tri rozjazdy. V závislosti od vetra tak dvojčlenné posádky na vode strávia tri až šesť hodín. Majstrovstvá na najvyššej svetovej úrovni sa v našom regióne konajú druhýkrát, a to po 14 rokoch. Na Liptovskej Mare súťažia tímy od exotickej Angoly, cez Francúzsko, Španielsko, Nemecko, Taliansko, Belgicko, Holandsko, susedné Poľsko a Českú republiku, až po usporiadateľskú krajinu,“ priblížila Perďoch Čapčíková v príspevku.

Zástupcovia portálu visitliptov.sk na webe informovali, že na týchto majstrovstvách sa očakáva hojná účasť, čo znamená, že na súťaži sa predvedie viac ako 70 posádok z celého sveta. Okrem pretekárov je podujatie na Liptove určené aj fanúšikom jachtingu, ktorí môžu povzbudiť reprezentantov svojich krajín.


Súvisiaci článok
Kultúrne podujatia tento týždeň: Čaká vás Salón Piva aj Dračie dni
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť