Pondelok 16. 09. 2024 12:33:08 | Meniny má Ľudmila

Vodná záchranná služba na Liptove zachraňovala topiacu osobu. Na pomoc prišli aj záchranári a polícia

V nedeľu 14. júla bola Vodná záchranná služba Liptovský Mikuláš požiadaná Krajským operačným strediskom záchrannej zdravotnej služby o záchranu topiacej sa osoby na Liptovskej Mare v časti Liptovský Mikuláš - Palúdzka. Na pomoc prišli neskôr aj záchranári a polícia.

Radka Kostánová|15. júl 2024|11:00:03

Zdroj: Facebook/Vodná záchranná služba Liptovský Mikuláš

Súvisiaci článok
Vážna dopravná nehoda vo Svrčinovci: Maloletý chlapec utrpel zranenia po strete s nákladným autom
Čítajte viac >

Vodná záchranná služba Liptovský Mikuláš sa stará o bezpečnosť ľudí na vodách. Zasahovala aj v nedeľu 14. júla, kedy bola požiadaná Krajským operačným strediskom záchrannej zdravotnej služby o záchranu topiacej sa osoby na Liptovskej Mare. Zástupcovia služby o prípade informovali na sociálnej sieti.

„Dňa 14. júla 2024 o 17:58 hodine bola naša Vodná záchranná služba požiadaná Krajským operačným strediskom záchrannej zdravotnej služby o záchranu topiacej sa osoby na Liptovskej Mare v časti Liptovský Mikuláš - Palúdzka. O súčinnosť bola požiadaná taktiež rýchla zdravotná pomoc a Polícia SR,“ priblížili zástupcovia vodnej služby.

Posádka Vodnej záchrannej služby prišla ku Liptovskej Mare ako prvá, vďaka čomu podala primárnu prvú pomoc postihnutej osobe, ktorá bola z vody už vytiahnutá svedkami nehody.

Na miesto udalosti neskôr dorazila aj rýchla zdravotná pomoc, ktorá pokračovala v podávaní zdravotnej predlekárskej pomoci, a ktorej aj za spolupráce polície pomohli zranenú osobu transportovať do vozidla záchranárov.

„Okrem toho sme dnes 14. júla poskytovali prvú pomoc pri drobnejších zraneniach v 10 prípadoch,“ dodali zástupcovia vodnej záchrannej služby.


Súvisiaci článok
Vážna dopravná nehoda v Žiline. Motorkár nemal pri fatálnom strete s autom žiadnu šancu na prežitie (AKTUALIZOVANÉ)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť