Štvrtok 19. 09. 2024 09:47:46 | Meniny má Konštantín

Rezort školstva odkúpil hotel Junior v Jasnej: Slúžiť môže pre účely mládeže

Rezort školstva v máji odkúpil hotel Junior v Jasnej, slúžiť by mohol pre účely mládeže. Na realizáciu zámeru je však nevyhnutné vyčleniť ďalšie finančné prostriedky.

TASR|13. júl 2024|11:15:02

Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR

Súvisiaci článok
Vláda schválila zámer rezortu školstva odkúpiť bývalý hotel Junior v Jasnej
Čítajte viac >

Budova je totiž v súčasnosti nespôsobilá riadneho využitia z dôvodu požiaru. Štát vie prípadne využiť a zhodnotiť majetok aj iným spôsobom. Pre TASR to uviedol odbor komunikácie a marketingu Ministerstva školstva, výskumu, vývoja a mládeže Slovenskej republiky.

„Prioritou Ministerstva školstva, výskumu, vývoja a mládeže ako ústredného orgánu štátnej správy pre mládež bude realizovať úkony, ktorými dôjde k efektívnemu využitiu predmetného majetku, s ohľadom na jeho potenciál slúžiť na účely štátnej starostlivosti o mládež, vytváranie vhodných podmienok pre jej vzdelávanie, vývoj a ďalší rozvoj,“ podotkol rezort s tým, že chce tak plnohodnotne napĺňať štátnu politiku aj v tejto oblasti.

Kúpna cena budovy hotela Junior bola určená na základe znaleckého posudku vo výške vyše 2,4 milióna eur. Ministerstvu školstva ho predala spoločnosť Hotely mládeže Slovakia.


Súvisiaci článok
Trstenská nemocnica nevyužije vládnu dotáciu na pohotovostnú službu v Námestove
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť