Štvrtok 19. 09. 2024 05:14:40 | Meniny má Konštantín

Opitý cyklista šokuje úrady: Muž nafúkal neuveriteľných 5,38 promile

V Martine sa nedávno odohrala nezvyčajná situácia, ktorá upútala pozornosť polície. 49-ročný cyklista, ktorý kľučkoval zo strany na stranu, síce zvládol dychovú skúšku, no výsledok bol šokujúci: opitý muž nafúkal neuveriteľných 5,38 promile.

Juliana Krčulová|10. júl 2024|12:00:05

Ilustračné foto. Zdroj: Koláž Žilina SP21/Polícia SR - Žilinský kraj a freepik.com

Súvisiaci článok
Nezodpovední motoristi opäť neunikli zraku policajných zložiek. V kraji chytili až 27 podgurážených vodičov
Čítajte viac >

Opitý cyklista s neuveriteľným výsledkom: 5,38 promile alkoholu!

Nielen na Tour de France padajú cyklistické rekordy. Policajti zo Žilinského kraja opísali na sociálnej sieti jazdu cyklistu v Martine, ktorý kľučkoval zo strany na stranu. Hoci zvládol dychovú skúšku, výsledok policajtov bol šokujúci: opitý muž nafúkal neuveriteľných 5,38 promile. Bližšie sa téme venovala televízia JOJ na portáli noviny.sk.

49-ročný cyklista na seba upozornil podozrivou jazdou po uliciach Martina. Keď ho policajti podľa dostupných informácií zastavili, nemohli uveriť vlastným očiam. Jazda pod vplyvom alkoholu na bicykli je zakázaná, s výnimkou jazdy v obci alebo po cestičke pre cyklistov, pri ktorej je tolerancia maximálne 0,5 promile.

Odborníci tvrdia, že viac ako tri promile alkoholu môže byť pre človeka smrteľné. Každý však reaguje inak. „Zrejme ten človek bol zvyknutý piť, tak to ovplyvni jeho schopnosť koordinácie pohybov, odhadovania situácie v doprave,“ uviedol pre TV JOJ Ľubomír Okruhlica, riaditeľ Centra pre liečbu drogových závislostí.

Cyklistický rekordér z okresu Martin, ktorý ohrozil nielen seba, ale aj ostatných, sa však nemôže tešiť na žiadnu medailu. Namiesto toho ho čaká trest od polície.


Súvisiaci článok
Súdne trestaný vodič si opäť sadol za volant: Policajti mu namerali viac ako 2 promile alkoholu
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť