Sobota 07. 09. 2024 18:01:56 | Meniny má Marianna

Mesto Bytča sa rozoznie v tónoch tradičného folklóru. Čaká ho prvý ročník podujatia Na Považí veselo

Mesto Bytča sa pripravuje na veľkolepú udalosť. V nedeľu 21. júla 2024 o 16:00 hodine sa v centre mesta uskutoční prvý ročník prehliadky regionálneho folklóru Na Považí veselo. Táto jedinečná akcia prinesie do mesta bohatý program plný tradičných spevov, tancov a remesiel.

Monika Bieliková|15. júl 2024|08:00:02

Zdroj: bytca.sk

Súvisiaci článok
Fest dymu vás úplne opantá. Na podujatí o vodných fajkách vás čaká bohatý program, súťaže aj tombola
Čítajte viac >

O podujatí informovala hovorkyňa mesta Adriana Brziaková. Bytča je známa svojimi kultúrnymi podujatiami počas celého roka, avšak najväčšiu návštevnosť zaznamenávajú letné akcie. Centrálne námestie a oddychová zóna "Na kaplnke" sa stávajú miestami, kde sa stretávajú nielen miestni obyvatelia, ale aj návštevníci z celého regiónu.

Podujatie Na Považí veselo predstaví folklórne súbory ako FS Rozsutec zo Žiliny, FS Váh, Heligonkári z pod Kľaku a FS Bobáňovci z Terchovej. Okrem hudobných vystúpení bude podujatie obohatené o remeselné prezentácie a workshopy. Návštevníci si budú môcť vyskúšať tradičné techniky ako tkáčstvo, drotárstvo, rezbárstvo či čipkárstvo, a to pod odborným vedením remeselníkov.

Podľa Niny Gácik, kultúrnej referentky mesta Bytča, má toto podujatie ambíciu stať sa každoročnou tradíciou. „Rozšírenie našej ponuky o prehliadku folklórnych súborov a remeselníkov z bytčianskeho, žilinského a považskobystrického okresu je prirodzeným krokom po úspechu našich doterajších folklórnych podujatí,“ uviedla Gácik.

Spoluorganizátorom podujatia je Krajské kultúrne stredisko v Žiline, ktoré zabezpečí metodickú podporu a odborné vedenie remeselných workshopov. Prehliadka Na Považí veselo sľubuje deň plný kultúrneho obohatenia a zábavy pre všetky vekové kategórie.

Neváhajte a príďte si vychutnať atmosféru tradičného slovenského folklóru a remesiel priamo v srdci Bytče.


Súvisiaci článok
Kultúrne podujatia tento týždeň: Poteší vás street food v Žiline aj koncert Richarda Müllera
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť