Piatok 05. 07. 2024 05:17:23 | Meniny má Cyril, Metod

Kvalitné vzdelávanie v kraji: Žilinská univerzita získala akreditáciu podľa nových štandardov

Žilinská univerzita v Žiline má vnútorný systém zabezpečovania kvality vysokoškolského vzdelávania v súlade so štandardmi, čo potvrdila Slovenská akreditačná agentúra pre vysoké školstvo.

TASR|2. júl 2024|14:30:02

Zdroj: Facebook/Žilinská univerzita v Žiline

Súvisiaci článok
Budúci prváci na UNIZA majú pútavú motiváciu. Je tu posledná príležitosť na rozprávkové trojročné štipendium
Čítajte viac >

Akreditácia podľa nových štandardov umožňuje univerzite flexibilnejšie meniť existujúce študijné programy a vytvárať nové. TASR o tom informovala Adriana Valentovičová z oddelenia pre medzinárodné vzťahy a marketing Žilinskej univerzity v Žiline.

Proces prípravy a implementácie vnútorného systému kvality vzdelávania na Žilinskej univerzite v Žiline trval podľa jej slov niekoľko rokov. „Pracovná skupina Slovenskej akreditačnej agentúry pre vysoké školstvo expertne posúdila dodané podklady. Po návšteve univerzity vypracovala hodnotiacu správu, v ktorej okrem iného uviedla vyhodnotenie úrovne plnenia jednotlivých štandardov a tiež odporúčania na ďalšie zlepšenie," uviedla Valentovičová.

Doplnila, že výsledkom tohto procesu je rozhodnutie akreditačnej agentúry potvrdzujúce súlad vnútorného systému kvality na univerzite so štandardmi. „Sme radi, že naše niekoľkoročné úsilie bolo úspešne zavŕšené a Žilinská univerzita v Žiline je plne akreditovaná vo všetkých oblastiach vzdelávania," dodal rektor Žilinskej univerzity v Žiline Ján Čelko.

Žilinská univerzita v Žiline je podľa novej akreditácie oprávnená vytvárať, uskutočňovať a upravovať študijné programy v prvom, druhom a treťom stupni vysokoškolského vzdelávania v študijných odboroch bezpečnostné vedy, doprava, ekonómia a manažment, elektrotechnika, informatika, kybernetika, stavebníctvo, strojárstvo a mediálne a komunikačné štúdiá. Akreditácia sa týka aj študijných odborov ekologické a environmentálne vedy a učiteľstvo a pedagogické vedy v prvom a druhom stupni vysokoškolského vzdelávania a študijného odboru geodézia a kartografia v prvom stupni vysokoškolského vzdelávania.


Súvisiaci článok
Absolventi strojníckej fakulty Žilinskej univerzity v Žiline sú tretí najžiadanejší na Slovensku
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť