Štvrtok 04. 07. 2024 09:46:19 | Meniny má Prokop

Kultúrne podujatia tento týždeň: SKI Makov otvára sezónu, začne sa aj festival Východná

Nový týždeň prináša vždy nové kultúrne podujatia. Poďte si pozrieť prehľad tých najlepších akcií v Žilinskom kraji počas týždňa od 1. do 7. júla 2024.

Radka Kostánová|1. júl 2024|14:00:16

Ilustračné foto. Zdroj: tatralandia.sk

Súvisiaci článok
Nadšenci animovaného filmu jasajú. Už aj 17. ročník Fest Anča pozná svojho celkového víťaza
Čítajte viac >

Šport: Cyklokemp Petra Sagana 2024, 30.6. - 6.7.2024 na Chate Žiar, Rajecká Lesná

Týždeň v kultúre otvára cyklistický kemp Petra Sagana. Kemp je určený pre chlapcov a dievčatá vo veku od 6 do 19 rokov. Organizátori ponúkajú tento kurz pre deti a mládež so základnými zručnosťami v horskej cyklistike. Kemp stojí 310 eur na osobu za 7 dní a 6 nocí.

CHATA ŽIAR, Rajecká Lesná .jpg Zdroj: Facebook/CHATA ŽIAR, Rajecká Lesná

Podujatie: Puppies Pilates, 1.7.2024 o 16:30 hod. v Active Clinic, Žilina

Milujete šteniatka a cvičenie? Tak si nenechajte ujsť túto super príležitosť spojiť príjemné cvičenie pilates za prítomnosti nezbedných šteniatok. V Žiline sa budete venovať cvičeniu jednoduchých pilates cvikov pod dohľadom fyzioterapeutky, ktoré príjemne povzbudia váš pohybový aparát. Lekcia trvá 45 minút a prihlásenie vopred je nutné.

Active Clinic .jpg Zdroj: Facebook/Active Clinic

Festival: Folklórny festival Východná, 4.7.2024 od 15:00 hod. v Amfitéátri, Východná

Najlepšia akcia tento týždeň? Rozhodne folklórny festival Východná! Je to najstarší a najrozsiahlejší celoslovenský festival s medzinárodnou účasťou. Už čoskoro sa Východná na niekoľko dní stane centrom slovenskej kultúry. Viac sa dočítate v NAŠOM ČLÁNKU.

Folklórny festival Východná .jpg Zdroj: Facebook/Folklórny festival Východná

Podujatie: Otvorenie letnej sezóny vo Vrátnej, 5.7.2024 od 10:00 hodiny, lokalita Paseky

V piatok 5. júla otvárajú letnú sezónu vo Vrátnej v lokalite Paseky. Pripravený bude pestrý program pre rodiny s ďeťmi od 10:00 do 16:00 hodiny.

„Dožičte si spolu s nami poriadnu dávku zábavy – či už pri populárnej hre Cornhole spojenej s mini turnajom alebo pri skákaní na nafukovacích koníkoch. Deti milujú hľadanie pokladov, preto je pre bystré hlavičky pripravená pátracia hra so zašifrovanými odkazmi a sladkou odmenou na konci. Zo športových aktivít si môžete počas „otváračky“ vyskúšať aj bungee beh na otestovanie sily a dynamiky, či lukostreľbu. Svoje nohy vám možno požiačia aj zábavný chodúliar. A to nie je všetko! Najmenších čaká maľovanie na tvár, či zábavná fotobúdka, no svoje zručnosti priamo pred vaším zrakom predvedú aj profesionálni záchranári z Horskej záchrannej služby. V stánku Národného parku Malá Fatra sa dozviete množstvo zaujímavostí o živote v divokom lese. Z úplne iného súdka bude mini zraz VW retro vanov, ktoré si môžete zblízka prehliadnuť," priblížili organizátori akcie.

449060301_863948909098449_6353548857064954717_n.jpg Zdroj: Facebook/Vrátna Malá Fatra

Podujatie: Tatralandia Birthday Party 2024, 5.7.2024 v Liptovskom Mikuláši

Príďte osláviť 21. narodeniny Tatralandie! Už v piatok 5. júla budete oslavovať od rána až do neskorého večera v Liptovskom Mikuláši. Čaká na vás nezabudnuteľná narodeninová párty s celodenným animačným programom plným súťaží, kvízov, tanca, smiechu a hlavne dobrej nálady.

Tatralandia.jpg Zdroj: Facebook/Tatralandia

Podujatie: Otvorenie letnej sezóny v SKI Makov

Počas letných prázdnin si zástupcovia strediska SKI Makov nachystali aktivity pre celé rodiny. Stredisko bude v lete otvorené počas víkendov v piatok a v sobotu od 9:00 do 23:00 hodiny a v nedeľu od 9:00 do 19:00 hodiny.

plag_ski_makov_leto_2024.jpg Zdroj: skimakov.sk

Festival: Za 7 horami, 6.7.2024 od 9:00 hod. v Jasná, Nízke Tatry

Aj toto leto zavíta do Jasnej obľúbený detský festival Za 7 horami. Organizátori informovali, že sa máte pripraviť na poriadnu dávku smiechu a zábavy. Na pódiu sa predstavia skvelý Tárajko a Popletajka, obľúbený a humorom sršiaci Dedo Miro, divadlo Portál, Šašo Jaro, Lesmír a veľa iných skvelých vystúpení. Vstup je zadarmo.

JASNÁ .jpg Zdroj: Facebook/JASNÁ

Zábava: Budatínske leto, 7.7.2024 od 10:00 hod. v Budatínskom hrade

Užite si leto plné aktivít v krásnom prostredí Budatínskeho hradu aj vy! Otvorenie podujatia so sprievodným programom sa bude konať v nedeľu 7. júla 2024. Viac informácií nájdete v NAŠOM ČLÁNKU.

pmza .jpg Zdroj: Facebook/Považské múzeum

Podujatie: Energy expand ceremony, 7.7.2024 od 15:15 hod. v Žiline

Príďte zakončíť víkend na poriadnu oslavu. Spolu s organizátormi môžete osláviť portál 7-7, vďaka ktorému sa môžete ponoriť do silnej zmeny zvnútra von. Ako kompetentní bližšie priblížili, na oslave tiež môžete pustiť staré bloky a presvedčenia, ktoré vám už neslúžia a aktivovať svoj skrytý potenciál, ukrytý pod strachom z autenticity cez tanec, spev, medicínu kakaa a rekalibračný zvukový kúpeľ - soundhealing. Je to jedinečná kombinácia techník na vaše absolútne uvoľnenie a posilnenie životnej energie.

Artespiritu.jpg Zdroj: Facebook/Astespiritu


Súvisiaci článok
Festival Skaly 2024 klope na dvere: Nezmeškajte svetové mená, elektrostage a skvelé jedlo!
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť