Utorok 02. 07. 2024 08:03:46 | Meniny má Berta

Okúste Budatínske leto na vlastnej koži. Množstvo aktivít na seba nenechá dlho čakať

Budatínske leto v Považskom múzeu v Žiline bude plné zážitkov. Svedčí o tom aj bohatý program, ktorý v týchto dňoch predstavili zástupcovia múzea. Už je známy rozvrh akcií na mesiac júl a august, ktoré by vám určite nemali uniknúť.

Michal Szentivanyi|23. jún 2024|15:00:02

Zdroj: pmza.sk

Súvisiaci článok
Pripravte sa! Najväčší slovenský festival vodných fajok sa vracia do Žiliny
Čítajte viac >

O hustom scenári letných dní v rámci akcie Budatínske leto formou tlačovej správy informovala hovorkyňa Považského múzea v Žiline Magdaléna Lacková. Je to podujatie plné aktivít pre verejnosť, ktoré ponúka múzeum na Budatínskom hrade počas letných prázdnin. Najväčší program sa chystá v nedeľu 7. júla, kedy sa otvorí letná sezóna.

Dobové hry.JPG Zdroj: pmza.sk

„Tento rok sme vymysleli nový koncept podujatia. Program sa nebude odohrávať na hlavnom pódiu, ale priamo v parku pod stromami. Návštevníci tak môžu sedieť na dekách a so svojimi najbližšími si vychutnať divadelné predstavenie O múdrej princeznej z Dvora zázrakov alebo koncert žilinskej kapely Vox Supra acoustic. Taktiež sa môžu tešiť na aktivity v Múzejnom mestečku, tvorivé dielne, fotokútik, dobové hry, čítanie s Krajskou knižnicou v Žiline a život sovičiek s Čarovnou mocou prírody,“ priblížila kultúrna manažérka Považského múzea Sabina Pavlíková.

„Klopadlo, meč, obraz a hodiny – tieto štyri predmety nachádzajúce sa v Budatínskom hrade ukrývajú v sebe zaujímavé príbehy spojené s históriou hradu a žilinského regiónu. Ak ich chcete spoznať a zároveň stretnúť žilinského kata, dve uhorské kráľovné či Jozefa Miloslava Hurbana, neváhajte a príďte do hradu,“ pozvala na podujatie scenáristka Katarína Maršalová.

Základné vstupné na podujatie sú 4 eurá, zľavnené 2 eurá a deti do 3 rokov majú vstup zadarmo. Parkovisko pred areálom hradu bude pre verejnosť uzatvorené, parkovať bude možné na dočasnom parkovisku na Ulici Dolná v Budatíne. „Prineste si deky, piknikové koše a užite si s nami skvelú prázdninovú nedeľu!" uzavrelo múzeum.

Zvyšok letného programu nájdete na plagátoch nižšie:

Budatinske_leto_1_24_K2_849x1200.jpg Zdroj: pmza.sk

Budatinske_leto_2_24_K2_849x1200.jpg Zdroj: pmza.sk


Súvisiaci článok
Na konci mája žilo v meste Žilina a v jej prímestských častiach 80 163 obyvateľov
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť