Utorok 02. 07. 2024 07:04:51 | Meniny má Berta

Lúče slnka si dajú nachvíľu prestávku. Zlomové obdobie nás zahrnie zrážkami a búrkami

Lezú vám už tropické horúčavy na nervy? Zrejme sa pri pohľade na nasledujúcu predpoveď potešíte. Iní, ktorí majú z letných radovánok nekončenú radosť, by si mali plány pred najbližšími dňami radšej rozmyslieť.

Michal Szentivanyi|24. jún 2024|18:30:17

Ilustračné foto. Zdroj: Koláž Žilina SP21/freepik.com

Súvisiaci článok
Státisícové pokuty v Žilinskom kraji. Neprimerané poplatky za autobusové spoje zalarmovali protimonopolný úrad
Čítajte viac >

Slovenský hydrometeorologický ústav totiž na najbližšie obdobie na svojom webe predpovedá zrážkový až búrkový záver pracovného týždňa. Pôjde hlavne o štvrtok 27. júna.

Utorok 25. júna

Podľa odborníkov na počasie sa počas utorka 25. júna stred tlakovej výše, ktorá bude zasahovať aj do našej oblasti, presunie z Dánska nad Baltské more. Naďalej si bude možné užívať jasné až polooblačné počasie. Najvyššia denná teplota bude približne 28 stupňov Celzia.

Streda 26. júna

Práve streda 26. júna bude akousi prvou lastovičkou nepriaznivého počasia. Nad našou oblasťou sa bude nachádzať nevýrazné tlakové pole. Zároveň k nám začne po prednej strane tlakovej níže vo vyšších hladinách ovzdušia so stredom nad Talianskom od juhu prúdiť vlhší vzduch. Cez deň bude polooblačno až oblačno, miestami prechodne až zamračené. V noci môžu prísť búrky a dusný vzduch. Najvyššia denná teplota bude asi na úrovni 27 stupňov Celzia.

2403402.jpg Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Zlomový štvrtok 27. júna

Štvrtok je veľmi sledovaný deň. Práve počas neho možno očakávať búrky a prehánky. Nad našou oblasťou sa bude v teplom a vlhkom vzduchu udržiavať nevýrazné tlakové pole. Zároveň k nám bude od juhu vo vyšších hladinách ovzdušia zasahovať okraj tlakovej níže. Miestami, najmä cez deň, prehánky, lokálne aj búrky, ktoré prídu pravdepodobne v popoludňajších hodinách. Najvyššia denná teplota sa dostane sotva na hodnotu 24 stupňov Celzia.

Horšie je však to, že dážď a búrky tak skoro neodídu a žiť s nimi budeme musieť veľmi pravdepodobne aj počas víkendu.


Súvisiaci článok
V mestskej pamiatkovej rezervácii v Žiline bol vysadený strom bez povolenia. Občania, vyhnite sa tomu, upozornila radnica
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť