Štvrtok 04. 07. 2024 09:56:29 | Meniny má Prokop

Liptáčka Gajanová opäť triumfovala: Heroickým výkonom si vybojovala čas pod dve minúty

Liptáčka Gabriela Gajanová opäť ukázala svoju najlepšiu formu. Napriek vypätiu zo začiatku predchádzajúceho týždňa má stále ohurujúce výsledky.

Radka Kostánová|18. jún 2024|20:00:13

Zdroj: Koláž/ŽilinaSP21, freepik.com a Facebook/Slovenský atletický zväz

Súvisiaci článok
Liptáčka Gajanová získala striebro na Majstrovstvách Európy na 800 metrov: Neskutočne sa teším, uviedla
Čítajte viac >

Gabriela Gajanová opäť triumfovala

Strieborná medailistka z 26. Majstrovstiev Európy v Ríme Gabriela Gajanová v utorok 18. júna ako jediná z aktérok vybojovala osemstovku pod dve minúty. Zvíťazila s výsledkom 1:59,57 stotín. Podľa informácií od zástupcov portálu atletika.sk zvíťazila na prestížnom podujatí Paavo Nurmi Games vo fínskom Turku so zlatým štatútom World Athletics Continental Tour.

„Tréner ma presviedčal, že forma tu stále je a mám na to bežať kvalitný čas. Preto som sem prišla. Trochu to dnes nevyšlo s útokom na lepší čas, pretože sme nechytili tempo vodičky a vznikla za ňou medzera. Čas pod dve minúty sa však ráta vždy a víťazstvo taktiež, takže som veľmi spokojná,“ vyjadrila sa o výsledku Gajanová.

Zástupcovia portálu tiež doplnili, že Gabriela Gajanová sa siedmy raz v kariére, z toho štvrtýkrát tento rok, dostala pod dvojminútovú hranicu.

„Únavu po Ríme cítim a obrovskú! Telo však už vie, čo má robiť, a vidno, že forma tam je. Preto som sa snažila najmä upokojiť svoju myseľ: naozaj som totiž so sebou bojovala, či vôbec do Turku cestovať. Tréner mi opäť pomohol presvedčiť ma, že mám na to bojovať o popredné umiestenie a dobrý výkon,“ dodala Gajanová.


Súvisiaci článok
Liptáčka Gajanová suverénne vyhrala rozbeh na 800 metrov a je v semifinále
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť