Utorok 02. 07. 2024 05:43:43 | Meniny má Berta

Do rekonštrukcie čadčianskej chirurgie pôjdu státisíce eur. Sľubujú si zvýšenie komfortu pacientov

Kysucká nemocnica spustila zásadnú rekonštrukciu chirurgického oddelenia. Finančný príspevok zo Žilinskej župy predstavuje 443-tisíc eur, od čoho si kraj sľubuje aj zvýšenie komfortu pacientov.

Michal Szentivanyi|19. jún 2024|12:30:20

Zdroj: Koláž/Žilina SP21, zilinskazupa.sk a freepik.com

Súvisiaci článok
Vlna dobročinnosti pokračuje: Anonymný darca podporil kysuckú nemocnicu sumou 3-tisíc eur
Čítajte viac >

O rekonštrukcii chirurgického oddelenia v čadčianskej nemocnici informovala Renáta Jaloviarová v krajskom periodiku ZAkraj. Spomenutá suma zo župy pokryje časť stavebných prác. Rekonštrukciou prejde aj septická jednotka intenzívnej starostlivosti. Tá sa nemenila od začiatku prevádzky nemocnice.

„Rozšíri sa lôžková kapacita septickej jednotky intenzívnej starostlivosti. Jej prostredie, ako i rekonštruovaného oddelenia bude po skončení prestavby komfortnejšie pre pacientov i personál. Prispôsobili sme sa situácii a chirurgia je aj počas prác v prevádzke. Snažíme sa, aby stavebné práce neovplyvnili operatívu," povedal pre magazín ZAkraj riaditeľ Kysuckej nemocnice Martin Šenfeld.

Screen Shot 06-18-24 at 12.12 PM 001.JPG Zdroj: zilinskazupa.sk

Obnovou prechádza aj detská JIS-ka

Kysucká nemocnica teraz dokončuje aj rekonštrukciu detského oddelenia za približne pol milióna eur. „Oddelenie bude úplne vynovené, vrátane nových prístrojov detskej jednotky intenzívnej starostlivosti, mediciálnych plynov, kyslíkových rozvodov, sociálnych zariadení a postelí. Pôvodne chcela nemocnica realizovať rekonštrukciu z plánu obnovy," vysvetlila Jaloviarová v magazíne ZAkraj.

Zdroje odklepnuté neboli, a tak nemocnici pomáhajú sponzori a firmy z regiónu. Nemocnica teraz ukončila ďalšiu časť montáže solárnych a fotovoltických panelov. Tie zabezpečia výrobu elektriny a tepla zo slnka.

Screen Shot 06-18-24 at 12.12 PM.JPG Zdroj: zilinskazupa.sk


Súvisiaci článok
Niektorí vodiči si stále nedajú povedať. Polícia prichytila ďalších podgurážených šoférov
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť