Sobota 22. 06. 2024 11:40:54 | Meniny má Paulína

Vlna dobročinnosti pokračuje: Anonymný darca podporil kysuckú nemocnicu sumou 3-tisíc eur

V uplynulých dňoch prekvapila nemocnicu v Čadci radostná správa. Anonymný darca venoval nemocnici 3-tisíc eur, ktoré majú byť použité na rekonštrukciu detského oddelenia. Martin Šenfeld, riaditeľ kysuckej nemocnice, nám v rozhovore povedal, ako peniaze plánujú využiť a čo pre nich tento dar znamená.

Radka Kostánová|13. jún 2024|16:00:57

Zdroj: Facebook/Nemocnica Čadca a Martin Šenfeld

Súvisiaci článok
Nadácia Kia Slovakia investuje do vzdelávania: Rozdelí 50-tisíc eur na inovatívne projekty
Čítajte viac >

Dobrí ľudia ešte existujú

Kysucká nemocnica s poliklinikou Čadca v uplynulých dňoch na sociálnej sieti informovala, že anonymný darca jej venoval 3-tisíc eur, ktoré majú byť použité na rekonštrukciu detského oddelenia. Tento skutok ukazuje, že dobrí ľudia ešte existujú a stále je medzi nami dosť populácie, ktorej záleží na tom, v akých podmienkach sa liečia malé deti.

Martin Šenfeld, riaditeľ kysuckej nemocnice, pre redakciu Žilina SP21 priblížil viac informácií.

Už sa nemocnici niekedy v minulosti stala podobná situácia? Daroval už niekto peniaze na rekonštrukciu?

„Peniaze nám v obálke ešte neprišli - toto bolo prvýkrát. Čo sa týka rekonštrukcie detského oddelenia - tú robíme svojpomocne s pomocou miestnych podnikateľov, tu sa nám podarilo získať podstatnú časť finančných prostriedkov sponzorsky. Máme okolo 20 darovacích zmlúv na tento účel od rôznych subjektov, nadácií, občianskych združení, podnikateľov, ale aj občanov, organizovali sa rôzne dobročinné akcie a podobne. Po neúspešnom projekte z plánu obnovy je to pre nás veľká satisfakcia, že práve verejnosť a podnikateľský sektor nám podal pomocnú ruku.“

Plánujete financie investovať len do detského oddelenia alebo zostane časť prostriedkov aj na niečo iné?

„Všetky takto získané finančné prostriedky investujeme do kompletnej rekonštrukcie detského oddelenia. Jedná sa o výmenu elektroinštalácie, kyslíkových rozvodov, vodoinštalácie, kanalizácie, rekonštrukciu izieb, sociálnych zariadení, vzduchotechniky, chodieb, obslužných priestorov, ako aj vybudovanie novej jednotky intenzívnej starostlivosti vrátane nového vybavenia.“

Čo pre nemocnicu znamená takýto dar?

„Je to pre nás veľké povzbudenie, že práca, ktorú robíme, je vnímaná pozitívne a dáva nám to veľkú energiu do ďalších rozvojových aktivít,“ dodal riaditeľ nemocnice, Martin Šenfeld.


Súvisiaci článok
Hrdinský čin na Kysuciach: Policajti dostali pochvalu za záchranu života
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť