Piatok 21. 06. 2024 15:44:10 | Meniny má Alojz

Muž na Kysuciach ulovil jeleňa nelegálne. Hrozila mu strata slobody až na 5 rokov

Muž na Kysuciach ulovil jeleňa bez povolenia. Na čadčianskom súde dostal za tento skutok trest a dokonca mu hrozilo väzenie na päť rokov. Viac sa téme venovala Televízia JOJ vo svojej reportáži.

Radka Kostánová|13. jún 2024|14:00:46

Ilustračné foto. Zdroj: Freepik.com

Súvisiaci článok
V obci Háj útočil medveď. Počas vyčíňania zabil kozu a ostatné zvieratá vyplašil
Čítajte viac >

Nelegálne ulovil jeleňa a jeho časti predal

Televízia JOJ na svojom webe informovala, že 28-ročný Tomáš z Kysúc zastrelil jeleňa bez povolenia a na čadčianskom súde za tento skutok dostal patričný trest.

Zviera, ktoré podľa všetkého vážilo 150 kilogramov, strielaľ a ulovil medzi rodinnými domami. Potom korisť rozdelil na menšie časti a predal ich. Polícia ho obvinila za prečin pytliactva.

Mário Kern, riaditeľ odboru enviromentalistiky Prezídia Policajného zboru, pre televíziu JOJ priblížil, že páchateľ strieľal z auta, čo je zakázaný spôsob lovu. Strieľal v intraviláne medzi domami a keďže jedným výstrelom sa mu nepodarilo jeleňa usmrtiť, tak ho ešte musel streliť druhýkrát. Podľa slov Kerna išlo o desatoráka nepravidelného, takže raritnú trofej.

Do väzenia však mladý muž nepôjde

Tomáš z Kysúc sa však väzeniu vyhol. Hrozila mu strata slobody na päť rokov, ale k svojmu činu sa priznal a s prokurátorom uzavrel dohodu o vine a treste.

Čadčiansky súd ho teda odsúdil na trest odňatia slobody vo výmere osem mesiacov. Do väzenia nakoniec nepôjde, lebo sudkyňa mu tento trest podmienečne odložila. „Odročuje sa mu skúšobná doba v trvaní dvoch rokov,“ dodala sudkyňa čadčianskeho súdu pre televíziu JOJ.


Súvisiaci článok
Nebezpečné vyhrážanie sa skončilo odsúdením: 49-ročný muž sa nesmie priblížiť k vlastnému domu
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť