Sobota 28. 09. 2024 12:09:38 | Meniny má Václav

Nadácia Kia Slovakia investuje do vzdelávania: Rozdelí 50-tisíc eur na inovatívne projekty

Nadácia Kia Slovakia spustila grantový program s názvom Neformálne vzdelávanie 2024 – 2026. V roku 2024 vyčlenila na podporu inovatívnych projektov neziskových organizácií v Žilinskom kraji sumu 50-tisíc eur.

Juliana Krčulová|13. jún 2024|08:00:03

Ilustračné foto. Zdroj: Koláž Žilina SP21/Nadácia Kia Slovakia

Súvisiaci článok
Žilinský kraj už pracuje na spájaní škôl do spoločných areálov. Pre každý región pripravili víziu
Čítajte viac >

Nový grantový program pre neziskové organizácie

Cieľom tohto programu je spojiť formálne a neformálne vzdelávacie metódy v regióne a zlepšiť tak základné kompetencie potrebné pre 21. storočie medzi mladými ľuďmi, vrátane študentov a pedagogických pracovníkov. Informovala o tom Darina Mikušová, projektová koordinátorka z Nadácie Kia Slovakia.

Tomáš Kováč, správca nadácie, poukázal na dôležitosť synergického vzťahu medzi tradičným školským systémom a neformálnymi vzdelávacími prostrediami. „Našou víziou je budovanie dlhodobej spolupráce medzi učením na školách a v neformálnych prostrediach, ktorá posilní rozvoj kľúčových kompetencií. Toto spojenie má inšpirovať, vzájomne sa dopĺňať a vytvárať vzdelávací proces, ktorý podporuje osobný aj profesionálny rozvoj každého, bez ohľadu na sociálne a zdravotné aspekty,“ zdôraznil Kováč.

Mikušová doplnila, že program sa zameriava na podporu aktivít, ktoré rozvíjajú osobné a sociálne zručnosti, digitálnu gramotnosť, vedecké znalosti a environmentálne povedomie. Nadácia bude tiež sledovať integráciu formálneho a neformálneho vzdelávania, inkluzívne prístupy, vyrovnávanie príležitostí a zapojenie účastníkov do projektov. „Na program je v roku 2024 vyčlenených 50-tisíc eur, s financovaním úspešných projektov nadácia plánuje pokračovať po dobu troch rokov. Minimálna výška finančnej podpory pre jeden projekt je 2 500 eur, maximálna výška grantu je 20-tisíc eur,“ skonštatovala Mikušová.

Elektronické podávanie žiadostí o grant je otvorené do pondelka 8. júla 2024. Projekty, ktoré splnia kritériá, posúdi komisia zložená z expertov na formálne a neformálne vzdelávanie. Výsledky a zoznam podporených projektov budú oznámené v polovici augusta.

Celé znenie grantovej výzvy je dostupné aj na TOMTO ODKAZE.


Súvisiaci článok
Absolventi strojníckej fakulty Žilinskej univerzity v Žiline sú tretí najžiadanejší na Slovensku
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť