Sobota 28. 09. 2024 12:20:10 | Meniny má Václav

Nebezpečné vyhrážanie sa skončilo odsúdením: 49-ročný muž sa nesmie priblížiť k vlastnému domu

Sudkyňa v Čadci odsúdila 49-ročného Vladimíra za nebezpečné vyhrážanie. Iróniou je, že sa tohto činu dopustil voči žene, ktorú mal chrániť.

Juliana Krčulová|10. jún 2024|17:00:01

Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Súvisiaci článok
Ranná nehoda v Slovenskom Pravne si vyžiadala zásah leteckých záchranárov
Čítajte viac >

Súd v Čadci rozhodol: Podmienečný trest za nebezpečné vyhrážky

Televízia JOJ vo svojej reportáži priblížila, že 49-ročný muž smeroval do súdnej siene z vyšetrovacej väzby, kam bol umiestnený po tom, čo svoju manželku vydesil na smrť. K incidentu podľa dostupných informácií došlo v ich rodinnom dome v obci Olešná, v okrese Čadca.

„Okresný súd Čadca uznal obvineného vinným zo spáchania trestného činu nebezpečného vyhrážania,“ uviedol pre TV JOJ hovorca Krajského súdu Žilina, Radoslav Piecka.

Obvinený muž z Kysúc mal po konzumácii alkoholu svojej manželke povedať, aby vypadla z domu, pričom sa jej vyhrážal, že vezme kladivo a zabije ju. Vzhľadom na minulé skúsenosti a jeho agresívny charakter sa obávala, že svoje hrozby naozaj naplní. „Za uvedený skutok mu bola uložená podmienka na pol roka, s odkladom na jeden rok. Spolu s tým mu bolo uložené nepribližovať sa k osobe, zákaz požitia alkoholických nápojov,“ uviedol Piecka pre televíziu JOJ.

49-ročný Vladimír po vypočutí trestného rozkazu opúšťal súd nahnevaný, pretože mu bolo zakázané vrátiť sa do domu, ktorý sám postavil. Rozhodnutie je podľa dostupných informácií právoplatné.


Súvisiaci článok
Čadčianski kriminalisti zadržali 65-ročného dílera. V Žilinskom kraji mal predávať metamfetamín
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť