Štvrtok 04. 07. 2024 05:27:26 | Meniny má Prokop

Mladíci sa vlámali do športového areálu v Rosine. Po pár minútach poškodili ešte nový a neodovzdaný tenisový kurt

Mladícka nerozvážnosť a chuť za každú cenu športovať sa zrejme podpísala na prečine, ktorého sa dopustili mladíci začiatkom júna v obci Rosina. Ich chtíč zahrať si futbal v uzamknutom areáli bol väčší ako akékoľvek pravidlá a normy. Ich hra sa o pár minút zmenila na boj o získanie prehodenej lopty. To ich podnietilo k poškodeniu tenisového kurtu, ktorý ešte ani nebol odovzdaný obci.

Michal Szentivanyi|8. jún 2024|14:00:01

Zdroj: obecrosina.sk

Súvisiaci článok
Vo Višňovom pri Žiline bojovali o pohár starostky obce. Dievčatá ukázali svoju vášeň pre šport a vyhrali
Čítajte viac >

O incidente niekoľkých mladíkov, ktorých zachytila bezpečnostná kamera, napísala obec Rosina na vlastnej webovej stránke. Všetko sa stalo v nedeľu 2. júna v popoludňajších hodinách.

„Skupina chlapcov neoprávnene vnikla do uzamknutého areálu Materskej školy Rosina. Odtiaľ potom preskočili ďalšiu uzamknutú bránku, a tak sa dostali až na školské ihrisko. Celý športový areál bol v tom čase uzatvorený, pretože prebiehal proces odovzdávania novovybudovaného tenisového kurtu. Do celého objektu bol zákaz vstupu z dôvodu staveniska, o čom informovali príslušné oznamy umiestnené pri vstupe do areálu športoviska, v tom čase ešte staveniska," pripomenula obec.

Screen Shot 06-08-24 at 11.19 AM 001.JPG Zdroj: obecrosina.sk

Zapadnutú loptu chceli dostať za každú cenu

Chlapci sa potom rozhodli zahrať si futbal na multifunkčnom ihrisku s umelou trávou. Počas hry sa im ale stala nehoda, keď lopta zapadla až na tenisový kurt, ku ktorému nemali prístup. Rozhodli sa teda konať „po svojom". „Športovci, rozhodnutí dostať sa za každú cenu k lopte, použili ten najhorší spôsob ako mohli, a to poškodením ochrannej siete tenisového kurtu. Jeden z tínedžerov neotáľal a svoj počin presne opísal „príznačným“ gestom," smutne skonštatovala obec Rosina, ktorá dodala, že ide o veľmi nemilú záležitosť, pretože kurt ešte nebol ani odovzdaný do užívania.

Screen Shot 06-08-24 at 11.18 AM 002.JPG Zdroj: obecrosina.sk

„Každá oprava si vyžaduje úsilie ľudského potenciálu a tiež nemalé finančné prostriedky z obecného rozpočtu, ktoré by mohli byť efektívne a účelne využité v prospech rozvoja obce, teda nás všetkých," doplnila obec. „Skúsme nebyť ľahostajní k neprístojným správaniam niektorých občanov. Nebojme sa upozorniť na nekalé konanie a praktiky jednotlivcov, ktorí v konečnom dôsledku takým správaním poškodzujú nás všetkých," odkázali na záver.

Screen Shot 06-08-24 at 11.19 AM.JPG Zdroj: obecrosina.sk


Súvisiaci článok
Na konci mája žilo v meste Žilina a v jej prímestských častiach 80 163 obyvateľov
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť