Sobota 28. 09. 2024 04:46:48 | Meniny má Václav

Privádzač D3 Kysucké Nové Mesto vstupuje do predfinálnej fázy: Motoristov čakajú dočasné obmedzenia

Privádzač D3 Kysucké Nové Mesto by mal vytvoriť nový vstup do mesta, zjednodušiť cestu do priemyselnej zóny a odbremeniť mesto od nákladnej dopravy. Hovorca Národnej diaľničnej spoločnosti, Tomáš Ferenčák, informoval, že takmer 1,5-kilometrový úsek zároveň predstavuje významnú súčasť kysuckej D3, pričom v najbližších dňoch by mali prebehnúť práce na priľahlých komunikáciách. Tie si však vyžiadajú aj dočasné obmedzenia dopravy.

Juliana Krčulová|5. jún 2024|10:30:18

Zdroj: ndsas.sk

Súvisiaci článok
Kia je Slovensku v pätách. Áut už vyrobili takmer toľko, koľko je počet obyvateľov krajiny a patrične to oslávili (VIDEO)
Čítajte viac >

Hovorca Národnej diaľničnej spoločnosti, Tomáš Ferenčák, na oficiálnom webe spoločnosti potvrdil, že práce na privádzači D3 v úseku Žilina (Brodno) - Kysucké Nové Mesto vstupujú do predfinálnej etapy. Aktuálne informácie nasvedčujú tomu, že v najbližších dňoch by mali odštartovať opravné práce na priľahlých komunikáciách, ktoré boli počas výstavby využívané.

„Národná diaľničná spoločnosť položí nový asfaltový koberec na ceste I/11 medzi dokončovaným privádzačom a križovatkou Radoľa, na Radolskej križovatke a na ceste III/2052 vrátane napojovacích vetiev. Harmonogram prác je nastavený tak, aby sa realizácia dotkla dopravy len v najnižšej možnej miere. Opravy preto budú prebiehať počas najmenej vyťažených období týždňa, teda počas nočných hodín a víkendov. Napriek tomu motoristi musia rátať aj s nevyhnutnými, dočasnými obmedzeniami,“ pripomenul Ferenčák.

mapka_OPRAVA_D3.jpeg Zdroj: ndsas.sk

Opravy odštartujú vo štvrtok 6. júna po 22:00 hodine, pričom podľa dostupných informácií prebehne frézovanie, teda odstránenie povrchu vozovky cesty číslo I/11 v úseku od Skalky po Radolskú križovatku, v jazdnom páse na Žilinu.

V noci z piatka 7. júna na sobotu odstránia starý asfalt v druhom jazdnom páse, v smere na Čadcu. Počas soboty 8. a nedele 9. júna plánujú položiť nový asfaltový koberec. „Práce začnú v sobotu aj nedeľu už po 4:00 ráno. Doprava bude počas prác operatívne riadená políciou priamo na mieste. Znova začnú až ďalšiu sobotu 15. júna, kedy sa položí nový asfalt na samotnej Radolskej križovatke a ceste III/2052 vrátane napojovacích vetiev. Práce opäť začnú po 4:00 ráno,“ doplnil hovorca Národnej diaľničnej spoločnosti.

Posledné opravné práce by mali podľa jeho slov prebehnúť v nedeľu 16. júna, kedy sa položí nový asfalt pri lokalite Skalka, pričom tieto práce by mali byť zrealizované bez zásadných dopravných obmedzení.

mapka_OPRAVA_D3_.jpeg Zdroj: ndsas.sk


Súvisiaci článok
Na Kysuciach majú dôvod na radosť. Hotel Marlene po ničivom požiari opäť otvorili
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť