Štvrtok 04. 07. 2024 08:58:37 | Meniny má Prokop

Verejnosť má do konca leta opäť možnosť rozhodnúť. Hľadá sa osobnosť Žilinského kraja

Do konca augusta môže verejnosť zasielať svoje návrhy osobností, ktoré obzvlášť významným spôsobom prispeli k rozvoju a prezentácii Žilinského samosprávneho kraja. Agentúru TASR o tom informovala hovorkyňa Žilinského samosprávneho kraja Eva Lacová.

TASR|5. jún 2024|11:01:17

Ilustračné foto. Zdroj: Koláž/Žilina SP21, zilina.sp21.sk a zilinskazupa.sk

Súvisiaci článok
Toto sú najlepší slovenskí hádzanári za rok 2023. Ocenenie získali aj odchovankyne Bytče
Čítajte viac >

Podľa jej slov krajská samospráva udelí ocenenia v dvoch kategóriách po 14. raz. „Cenu Žilinského samosprávneho kraja ako najvyššie vyznamenanie udelené samosprávnym krajom môže udeliť Zastupiteľstvo Žilinského samosprávneho kraja osobám, ktoré obzvlášť významným spôsobom prispeli k rozvoju a šíreniu dobrého mena Žilinského samosprávneho kraja na Slovensku aj v zahraničí," uviedla Lacová.

Pripomenula, že vlani Cenu Žilinského samosprávneho kraja získal Ján Kudlička za dlhoročný prínos v oblasti výtvarného umenia a kultúry a Rudolf Patrnčiak za výnimočný prínos v oblasti folklóru a za propagáciu ľudového umenia Jánošíkovho kraja doma i v zahraničí. Rovnaké ocenenie kraj udelil in memoriam Adolfovi Schererovi za futbalové úspechy a reprezentáciu kraja a Slovenska doma i v zahraničí.

Verejnosť môže zasielať svoje návrhy na ocenenie aj v druhej kategórii, kde sa udeľuje pamätná plaketa osobám za vynikajúce tvorivé výkony, významné výsledky vedeckej, technickej, umeleckej, športovej, kultúrnej či verejnoprospešnej činnosti, ako aj za účasť pri záchrane ľudského života. „Svoje návrhy na nominácie môže verejnosť zasielať do soboty 31. augusta 2024. Potrebné je vyplniť formulár a uviesť krátku charakteristiku a súhlas nominovanej osobnosti," upozornila Lacová.


Súvisiaci článok
Dominik Pavlíček: Príslušník Zboru väzenskej a justičnej stráže zbiera jedno ocenenie za druhým
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť