Sobota 06. 07. 2024 15:33:52 | Meniny má Patrik, Patrícia

Dominik Pavlíček: Príslušník Zboru väzenskej a justičnej stráže zbiera jedno ocenenie za druhým

Dominik Pavlíček je 28-ročný príslušník Zboru väzenskej a justičnej stráže, ale zároveň aj úspešný športovec. O jeho šikovnosti a vytrvalosti hovoria aj ocenenia, ktoré bližšie priblížil hovorkyni Zboru väzenskej a justičnej stráže, Monike Kacvinskej.

Radka Kostánová|1. jún 2024|09:00:29

Zdroj: zvjs.sk

Súvisiaci článok
Zbor väzenskej a justičnej stráže má novú hviezdu: Andrej Bobák sa chce zúčastniť extrémneho behu Ultra Fatra
Čítajte viac >

Bol hodený do vody ako delfín. Reč je o 28-ročnom Dominikovi Pavlíčkovi, príslušníkovi Zboru väzenskej a justičnej stráže, ktorý bol už ako malý chlapec vedený k športu. V rozhovore ho vyspovedala hovorkyňa Zboru väzenskej a justičnej stráže, Monika Kacvinská, pretože jeho kolegovia sú na neho špeciálne hrdí.

Športu sa venoval už ako malý chlapec a drží ho to dodnes

„Volám sa Dominik Pavlíček, mám 28 rokov a už ako malého chlapca ma viedli rodičia k športu. Už ako šesťročný som začal navštevovať Plavecký oddiel Ružomberok. Počas mojich štúdií na ZŠ Zarevúca v Ružomberku som moju školu reprezentoval v plávaní a volejbale. Počas štúdia na SOŠ polytechnickej som školu reprezentoval v plávaní, floorbale a cezpoľnom behu. Popri aktívnemu plávaniu som sa vo voľnom čase venoval horskej cyklistike, behu a skialpinizmu. Pretekanie ma začalo veľmi baviť a počas vysokoškolského štúdia na SPU v Nitre som sa zúčastňoval pretekov v horskej cyklistike, behoch (cestné behy, behy do vrchu, beh do schodov), duatlone, triatlone a v zime v skialpinizme,“ priblížil Pavlíček a dodal, že počas vysokoškolského štúdia sa zúčastnil aj Slovenskej Univerziády, kde skončil na 13. mieste v horskej cyklistike a na 3. mieste v plávaní.

11e68abe-6b9a-4a82-998c-4c4b4e7615a4.jpg Zdroj: zvjs.sk

Pavlíček už šesťkrát reprezentoval mesto Ružomberok na najväčšom štafetovom behu na Slovensku s názvom Od Tatier k Dunaju, kde s 12-členným tímom Ružomberok v pohybe obsadili štyrikrát druhé miesto. V minulom roku sa venoval towerrunningu, čo je beh do schodov, pričom skúsil aj preteky Svetového pohára. V rebríčku Svetového pohára za rok 2023 sa umiestnil na 54. mieste.

„Momentálne sa venujem hlavne behom do schodov a cestným behom, No vrátil som aj späť k plávaniu. V apríli, konkrétne v sobotu 6. apríla 2024, som sa zúčastnil Medzinárodných majstrovstiev SR masters, kde sa mi v kategórii do 29 rokov podarilo uchmatnúť zo siedmich disciplín dvakrát 1. miesto a trikrát 2. miesto. O týždeň neskôr som pretekal na Majstrovstvách stredoslovenskej oblasti, kde v kategórii 19 rokov a starší som obsadil jedenkrát 1. miesto, dvakrát 2. miesto, jedenkrát 3. miesto,“ dodal Pavlíček.

dab6ae57-1d4f-45ab-bed8-5b83908812b7.jpg Zdroj: zvjs.sk


Súvisiaci článok
Počet odsúdených mladistvých v Sučanoch klesol. Kriminalita sa však neprejavuje iba v slabších rodinách
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť