Sobota 06. 07. 2024 16:38:18 | Meniny má Patrik, Patrícia

Toto sú najlepší slovenskí hádzanári za rok 2023. Ocenenie získali aj odchovankyne Bytče

Najlepšou pivotkou za rok 2023 na Slovensku je odchovankyňa MHK Bytča Kristína Pastorková a najlepšou brankárkou za rok je odchovankyňa MHK Bytča Soňa Furgaláková.

TASR|1. jún 2024|17:31:50

Zdroj: Facebook/MHK Bytča

Súvisiaci článok
Vo svorke Vlkov Žilina ostáva aj ďalší silný člen. Predĺženie zmluvy oznámil krídelník Martin Belluš
Čítajte viac >

Tridsaťšesťročný Ďuriš triumfoval v tradičnej ankete Slovenského zväzu hádzanej tretíkrát v kariére, predtým uspel aj v rokoch 2015 a 2018. Dvadsaťjedenročná Lanczová získala toto ocenenie premiérovo. Laureátov slávnostne vyhlásili v piatok 31. mája v Bratislave.

Ďuriš vystriedal na tróne Tomáša Urbana, ktorý vyhral anketu v predchádzajúcich dvoch rokoch. Vlani priviedol MŠK Považská Bystrica v pozícii kapitána k zisku slovenského titulu, jeho tím tak ukončil 15 sezón trvajúcu hegemóniu Prešovčanov. V úlohe kapitána pôsobí aj v slovenskej reprezentácii. V minulosti si obliekal aj dresy Sporty Hlohovec a maďarského klubu B. Braun Gyöngyös.

Kanonierka Lanczová účinkuje na klubovej úrovni v drese maďarského Mosonmagyaróváru a je aj líderka slovenskej reprezentácie, ktorá úspešne zvládla kvalifikáciu na tohtoročné majstrovstvá Európy v Rakúsku, Maďarsku a Švajčiarsku. Na pozícii najlepšej hádzanárky SR je nasledovníčka vlaňajšej víťazky ankety Réky Bízikovej.

Ďuriš i Lanczová figurujú na svojich spojkových postoch aj v najlepšej Sedmičke roka 2023, Lanczová v nej obhájila pozíciu z predchádzajúcej ankety. V ideálnej mužskej zostave minulého roka sú okrem strednej spojky Ďuriša ešte brankár Marián Žernovič, krídelníci Juraj Briatka a Tomáš Urban, spojky Lukáš Urban a Marek Hniďák i pivot Šimon Macháč. Do najlepšej sedmičky žien sa popri Lanczovej ako najlepšej pravej spojke dostali brankárka Soňa Furgaláková, krídelníčky Martina Popovcová a Katarína Pócsíková, v spojkovom rade Olívia Ščípová a Erika Rajnohová a na pivote Kristína Pastorková.

Najlepšími hráčmi najvyšších domácich súťaží sú Ľubomír Ďuriš a Olívia Ščípová, ocenenia pre talent do 20 rokov získali Damián Mitaľ a Dorota Bačenková. Trénermi roka sú Václav Straka v mužskej a Peter Kostka v ženskej kategórii. Rozhodcovskou dvojicou roka 2023 sú medzinárodní arbitri Andrej Budzák a Michal Záhradník.


Súvisiaci článok
Juraj Pekarčík podpísal trojročný nováčikovský kontrakt so St. Louis
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť