Streda 23. 10. 2024 02:00:37 | Meniny má Alojzia

Študenti Obchodnej akadémie v Dolnom Kubíne prinášajú umenie priamo do ulíc mesta

Projekt Roots & Shoots: Galéria na námestí transformuje prázdne priestory na živé plátno plné hudby, tanca a vizuálneho umenia. Sľubuje oslavu mladých talentov a ich umeleckého prejavu. Nezabudnite talentovaných študentov podporiť v piatok 7. júna o 12:00 hodine na námestí P. O. Hviezdoslava.

Juliana Krčulová|3. jún 2024|15:12:08

Zdroj: Koláž Žilina SP21/Instagram-farby.ulic

Súvisiaci článok
Tajomstvá Žilinského kraja: Tragédia a láska na Blatnickom hrade
Čítajte viac >

Umenie v srdci mesta: Oslava talentu na námestí P. O. Hviezdoslava

Projekt Roots & Shoots: Galéria na námestí je iniciatíva študentov Obchodnej akadémie v Dolnom Kubíne, ktorí sa po prvýkrát zapojili do medzinárodného projektu Roots & Shoots. Ich cieľom je priniesť tvorivého ducha do ulíc Dolného Kubína a poskytnúť príležitosť mladým umelcom vyjadriť sa v rôznych umeleckých odvetviach.

„Projektom sa snažíme oživiť už dlhšiu dobu prázdne námestie v Dolnom Kubíne a vyplniť tieto priestory farbami hudby, tanca a umeleckými dielami, ktoré si môžu ľudia prísť obzrieť. Bude to zaujímavá prezentácia mladých talentov, ktorým poskytneme slobodu v ich umeleckom prejave,“ ozrejmili talentovaní študenti na webe portálu StartLab, ktorý prevádzkuje Nadácia Centra pre filantropiu.

447748156_496890649339354_573669010012270833_n.jpg Zdroj: Instagram/farby.ulic

Vyzbierané peniaze použijú na nákup materiálu, farieb, dreva, sprejov, ale tiež na ozvučenie kapely. Projekt s názvom Roots & Shoots: Galéria na námestí sa uskutoční na námestí P. O. Hviezdoslava v Dolnom Kubíne už v piatok 7. júna o 12:00 hodine. Aj takýto projekt je príkladom ako mladí ľudia môžu pozitívne ovplyvniť svoje okolie a prispieť k rozvoju kultúrneho života v meste.

Talentovaných umelcov z Obchodnej akadémie v Dolnom Kubíne môžete podporiť prostredníctvom TOHTO LINKU.


Súvisiaci článok
Čokoláda je viac než len sladkosť: 5 výhod, vďaka ktorým sa ju oplatí jesť každý deň
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť