Nedeľa 20. 10. 2024 10:03:29 | Meniny má Vendelín

Čokoláda je viac než len sladkosť: 5 výhod, vďaka ktorým sa ju oplatí jesť každý deň

Možno to viete a možno nie, no čokoláda je viac než len sladkosť. Má aj niekoľko zdravotných benefitov, preto vám prinášame pár zaujímavých faktov.

Radka Kostánová|2. jún 2024|18:30:01

Ilustračné foto. Zdroj: Freepik.com

Súvisiaci článok
15 najhorších potravín, ktoré zvyšujú cholesterol. Na tieto si dávajte pozor
Čítajte viac >

Tiež cítite výčitky, keď zjete čokoládu? Ukázalo sa, že ich mať už nemusíte. Čokoláda, či už ide o mliečnu, alebo horkú, má niekoľko zdravotných benefitov, vďaka ktorým si ju môžete dopriať aj každý deň. Jediné, na čo by ste si mali dávať pozor, je množstvo. S tým sa to nemá nikdy preháňať.

Odborníci z portálu Medical news today priblížili niekoľko výhod čokolády v ich článku:

  • Zlepšuje zdravie srdca: Antioxidanty v čokoláde pomáhajú znižovať krvný tlak a zlepšovať prietok krvi v srdci a artériách. To môže pomôcť znížiť riziko mŕtvice, ischemickej choroby srdca a úmrtia na srdcové choroby.
  • Je dobrá pre mozog: Látky, ktoré čokoláda obsahuje, môžu zlepšiť prietok krvi v mozgu, čo podporuje kognitívne funkcie človeka.
  • Má probiotickú vlastnosť: Čokoláda sa niekedy správa ako prebiotikum, čo znamená, že podporuje rast „dobrých” baktérií v tráviacom systéme.
  • Je bohatá na živiny: Čokoláda je taktiež plná živín. Môžete v nej nájsť vlákninu, železo, horčík, meď a mangán.
  • Obsahuje veľa minerálov: Horká čokoláda s vysokým obsahom kakaa je zase bohatá na antioxidanty a minerály, ktoré chránia človeka pred srdcovými chorobami.

beautiful-blond-teenager-girl-eating-chocolate-bar-isolated-yellow-background-sweet-tooth-girl.jpg Ilustračné foto. Zdroj: Freepik.com


Súvisiaci článok
Svetový deň čokolády oslavujeme od roku 2009
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť