Tiež cítite výčitky, keď zjete čokoládu? Ukázalo sa, že ich mať už nemusíte. Čokoláda, či už ide o mliečnu, alebo horkú, má niekoľko zdravotných benefitov, vďaka ktorým si ju môžete dopriať aj každý deň. Jediné, na čo by ste si mali dávať pozor, je množstvo. S tým sa to nemá nikdy preháňať.
Odborníci z portálu Medical news today priblížili niekoľko výhod čokolády v ich článku:
- Zlepšuje zdravie srdca: Antioxidanty v čokoláde pomáhajú znižovať krvný tlak a zlepšovať prietok krvi v srdci a artériách. To môže pomôcť znížiť riziko mŕtvice, ischemickej choroby srdca a úmrtia na srdcové choroby.
- Je dobrá pre mozog: Látky, ktoré čokoláda obsahuje, môžu zlepšiť prietok krvi v mozgu, čo podporuje kognitívne funkcie človeka.
- Má probiotickú vlastnosť: Čokoláda sa niekedy správa ako prebiotikum, čo znamená, že podporuje rast „dobrých” baktérií v tráviacom systéme.
- Je bohatá na živiny: Čokoláda je taktiež plná živín. Môžete v nej nájsť vlákninu, železo, horčík, meď a mangán.
- Obsahuje veľa minerálov: Horká čokoláda s vysokým obsahom kakaa je zase bohatá na antioxidanty a minerály, ktoré chránia človeka pred srdcovými chorobami.
Ilustračné foto. Zdroj: Freepik.com
Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk
Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť