Sobota 28. 09. 2024 08:57:09 | Meniny má Václav

Úspechy so stolným tenisom na Kysuciach. Mladé talenty si odniesli až tri cenné kovy

Šport vie poväčšine ukázať aj tú prívetivejšiu tvár a úspešné dni si zapamätáme oveľa intenzívnejšie, než prehry. Vedia to aj mladé talenty z Kysúc, ktoré excelovali na turnaji stolného tenisu.

Michal Szentivanyi|28. máj 2024|12:30:15

Zdroj: kysuckenovemesto.sk

Súvisiaci článok
Slováci bodovali v Medzinárodnom tatranskom slalome. Kajakári hviezdili hneď v dvoch kategóriách
Čítajte viac >

O úspešnom reprezentovaní Kysuckého Nového Mesta v stolnom tenise na webe mesta informoval tréner Miroslav Fojtík. Všetko sa odohralo v nedeľu 26. mája, kedy stolnotenisový klub Kysuckého Nového Mesta usporiadal v domácom prostredí majstrovstvá kraja kategórie najmladšieho žiactva – U11.

Nováčikovia okúsili pôdu majstrovstiev

„Po úspešných majstrovstvách Slovenska tejto kategórie sa v bojoch o krajské tituly opäť predstavili Štefan Orlej a Damián Stalmašek. Oboch doplnili na svojom vôbec prvom turnaji Matúš Kinier a Filip Plačko. Od nováčikov sme ešte nemohli mať veľké očakávania. Obaja si na svoj prvý postup zo skupiny budú ešte musieť počkať," uviedol personálne obsadenie majstrovstiev tréner Fojtík.

Výborný výkon reprezentantov, do ktorých vkladali nádeje

Želiezka v ohni v podobe Orleja a Stalmašeka sa však predviedli. „Obaja si odniesli po tri kovy, a to zo všetkých troch disciplín," prezradil nadšený tréner. Damián Stalmašek sa stal majstrom kraja vo štvorhre spolu so Štefanom, majstrom kraja v zmiešanej štvorhre spolu so spoluhráčkou z Tvrdošína a bol tretí v dvojhre. So ziskom 2 zlatých a jednej bronzovej medaily sa stal najúspešnejším účastníkom majstrovstiev medzi chlapcami," pochvaľuje si tréner Fojtík majstrovské výkony svojich zverencov.

Štefan Orlej tak získal už spomínané zlato s Damiánom vo štvorhre, no prehral až vo finále vo dvojhre so slovenskou jednotkou Denisom Večerekom z Čadce a tretí skončil v zmiešanej štvorhre spolu so spoluhráčkou zo Žiliny. „Majstrovstvami kraja sa pre našich chlapcov mimoriadne úspešná sezóna skončila. Po letných prázdninách v septembri začne nová, na ktorú sa v ich prípade všetci mimoriadne tešíme," uzavrel tréner.


Súvisiaci článok
Výborný výkon Vrútok! Lukáš Gottwald sa zapísal na tenisovú mapu stredného Slovenska a je vicemajstrom
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť