Utorok 02. 07. 2024 05:01:05 | Meniny má Berta

Jún v Považskom múzeu bude nabitý podujatiami a zábavou. Aké zláka vás?

Program Považského múzea na mesiac jún je tu! Zástupcovia múzea si pripravili hneď niekoľko podujatí a nových výstav, na ktorých by ste nemali chýbať.

Radka Kostánová|27. máj 2024|08:45:01

Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Považské múzeum

Súvisiaci článok
Zamilovaný máj v Považskom múzeu: Príde slávny Štefánik, obdivovať môžete aj Jarnú krásu
Čítajte viac >

Program Považského múzea je naozaj bohatý. Hovorkyňa múzea, Magdaléna Lacková, v tlačovej správe informovala, že v areáli Budatínskeho hradu to bude žiť od začiatku až do konca mesiaca.

Vítanie vtáčieho spevu v Budatínskom parku

V sobotu 1. júna 2024 o 7:00 hodine ráno sa uskutoční ornitologická vychádzka spojená s rozprávaním o zaujímavostiach Budatínskeho parku. Pôjde o pozorovanie vtáctva parku a ich určovanie podľa spevu a zároveň púšťanie nahrávok spevu vtákov. K dispozícii bude monokulárny ďalekohľad a dva binokulárne ďalekohľady na pozorovanie vtáctva, vlastný ďalekohľad nie je preto nutný.

Víkend otvorených parkov a záhrad

V sobotu 1. júna 2024 sa taktiež uskutoční Víkend otvorených parkov a záhrad, ktorý potrvá od 10:00 do 15:00 hodiny. Podľa slov Lackovej je cieľom podujatia priblížiť krásu, ako aj šíriť myšlienky aktívnej ochrany a kvalitnej údržby parkov a záhrad.

Prvý krajský environmentálny festival pre stredné školy „ZA zelený KRAJ“

Vo štvrtok 13. júna 2024 od 9:30 do 14:00 hodiny sa uskutoční prvý environmentálny festival pre stredné školy. V rámci jeho prvého ročníka sa uskutoční prezentácia environmentálnych organizácií z kraja a workshopy v areáli parku. Pozvaní budú zaujímaví hostia, pripravená je aj diskusia na tému: Eko do školy a o ďalších environmentálnych témach. Zároveň budú súčasťou i praktické ukážky.

Pro musica nostra Thursoviensi

Vo štvrtok 13. júna 2024 o 18:00 hodine večer sa uskutoční aj medzinárodný festival Pro Musica Nostra. Každoročne sa koná v rôznych mestách na Slovensku. Miesta v Žilinskom kraji si môžete pozrieť na TOMTO ODKAZE.

Workshop k výstave Empatia – Mladý dizajn pre všetkých

Vo štvrtok 20. júna 2024 sa uskutoční aj workshop k výstave empatia. Workshop bude zameraný na zdravotné znevýhodnenie, ktoré je aj témou výstavy Empatia – Mladý dizajn pre všetkých. Dve konkrétne tvorivé aktivity budú pripomienkou zrakových porúch.

Budatínsky papierák

No a to najlepšie na koniec! V sobotu 22. júna 2024 od 10:00 do 14:00 hodiny sa uskutoční Budatínsky papierák. Pôjde už o piaty ročník, na ktorom sa zídu modelári z bližšieho i vzdialenejšieho okolia Žiliny, ale aj z Českej republiky. Modelári predstavia svoje diela širokej verejnosti a odborná porota ocení tie najkrajšie a najkvalitnejšie z nich.

„Verejnosť si bude môcť pozrieť modely cestných, leteckých, vodných či železničných vozidiel, vojenskej techniky a architektúry,“ uzavrela Lacková.


Súvisiaci článok
Gotický kostol láka na novú sezónu koncertom barokovej hudby. Melódie vás vrátia v čase o pár storočí
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť