Piatok 26. 07. 2024 03:08:56 | Meniny má Anna, Hana, Anita

Sídlisko Západ v Trstenej sa pýši novým prírastkom. Za pár sekúnd môžete zmapovať ovocný sad

Milovníci záhrad a ovocných sadov si na sídlisku Západ v Trstenej isto prídu na svoje. Ich potreby sa totiž naplnili po tom, ako na mieste pred tamojším ovocným sadom pribudla jedna nenápadná, avšak dôležitá vec. Vďaka nej sa budete vedieť rýchlo zorientovať.

Michal Szentivanyi|23. máj 2024|20:04:31

Zdroj: Facebook/Mesto Trstená

Súvisiaci článok
Žilinský kraj ako súčasť turistickej aplikácie a kultúrneho dedičstva. Trasa vás privedie z Trstenej až do Rumunska
Čítajte viac >

Novinku pred ovocným sadom mesto ohlásilo na sociálnej sieti. Ocenia ju všetci, ktorých zaujíma to, aké staré a krajové odrody ovocia rastú v tomto mestskom ovocnom sade a ako ich môžu ďalej využiť.

Orientáciu v sade určite ocenia aj všetci tí, ktorí hľadajú inšpiráciu pre výsadbu ovocia do vlastnej záhradky. Na mieste sa môžete dozvedieť viac o niektorých zo stromov a vyberiete si ten pravý.

Čo všetko na tabuľke nájdete?

„Informačná tabuľa je vytvorená ako menu board a predstaví vám rôzne odrody ovocia, ich vlastnosti a tipy na ich použitie v kuchyni. Z informačnej tabule sa dozviete to, ktoré odrody ovocia zostanú svieže a šťavnaté až do mája a ktoré odrody sú ideálne na priamu konzumáciu pre ich sladkú a rozplývavú chuť. Gazdinky si vyberú to najlepšie pre svoj koláč, kompót, džem, či na sušenie. Mamičky a babičky spoznajú ideálne jablká na krásne žlté detské výživy. Oteckovia a dedkovia zas parádne cukornaté ovocie na pálenku. Milovníci fíg a olív objavia prekvapivú slovenskú alternatívu," popísalo mesto obsah tabule.


Súvisiaci článok
Obľúbené cyklobusy hlásia návrat. Nadšenci sa ich čoskoro dočkajú v Žiline, no aj na Liptove a Orave
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť