Streda 18. 09. 2024 13:37:54 | Meniny má Eugénia

Prvá etapa prác nad Základnou školou v Považskej Bystrici oficiálne začala

Považskobystrický radniční začínajú s prvou etapou stavebných prác na otoči nad Základnou školou Slovenských partizánov v Považskej Bystrici. Podľa ich slov tak radnica vychádza v ústrety rodičom detí, ktorí ich tam vozia do školy, aby ich prechod bol bezpečný a bez stretu s automobilmi. Foto: Mesto Považská Bystrica

Juliana Krčulová|3. marec 2022|12:43:51

Základná škola Slovenských partizánov je jednou z najväčších v Považskej Bystrici a okrem detí z Rozkvetu ju navštevuje aj množstvo ďalších z celého mesta a okolia. „Rodičia ich zväčša vozia autami a tak ráno, ale aj popoludní, dochádza na hasičskom chodníku povedľa štátneho archívu k nebezpečným situáciám. Aktuálne magistrát rieši celú situáciu s Okresným dopravným inšpektorátom v Považskej Bystrici,“ informovali považskobystrickí radniční vo svojom príspevku na sociálnej sieti.

V prvej etape sa podľa mesta vybuduje parkovisko, kde vznikne 18 parkovacích miest. „Úpravy sa dotknú aj jestvujúcej autobusovej zastávky, ktorú bude nevyhnutné preložiť o niekoľko metrov ďalej. V najbližších dňoch mesto ukončuje súťaž aj na výstavbu parkoviska pod blokmi 2000 až 2002. Tu taktiež majú pribudnúť desiatky parkovacích miest, čo by malo odľahčiť celú lokalitu,“ uzavrelo mesto Považská Bystrica vo svojom príspevku.


Súvisiaci článok
Pätnásťročnú Júliu z Ukrajiny privítali v žilinskom hádzanárskom klube
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť