Utorok 21. 05. 2024 06:45:36 | Meniny má Zina

Pätnásťročnú Júliu z Ukrajiny privítali v žilinskom hádzanárskom klube

„Júlia, vitaj medzi nami!“ tak znejú úvodné slová na internetovej stránke hádzanárskeho klubu Žilina Slovan Malá Fatra. Pätnásťročnú talentovanú Ukrajinku Júliu, ktorá študuje na športovom gymnáziu v Ľvove, prijali medzi seba žilinské hádzanárky, aby jej aspoň málom zahojili rany na duši po nepeknom zážitku na Ukrajine. Foto: SMF – Hádzanársky klub Žilina (Júlia v hornom rade tretia zľava)

Juliana Krčulová|3. marec 2022|10:16:37

„Júlia, vitaj medzi nami a budeme sa ti snažiť pomôcť ako sa len dá!“ začali svoj príspevok žilinské hádzanárky na svojej internetovej stránke a ďalej ozrejmili, že začiatkom týždňa im do klubu volali dobrí ľudia zo Štefanovej neďaleko Žiliny, ktorí prichýlili Júliinu ukrajinskú rodinu.

„Je medzi nimi 15-ročná Júlia, ktorá utekala s 20-ročnou sestrou z Ľvova i cez les 30 kilometrov, aby sa dostali na Slovensko, kde pracovala ich mama. Nestihla sa pre ne vrátiť,“ uviedol žilinský hádzanársky klub a dodal, že Júlia je talentovaná hádzanárka, ktorá študuje na športovom gymnáziu v Ľvove a veľmi radi ju medzi sebou na tréningoch privítajú.

„Privítali sme ju dnes medzi nami, nakúpili jej tréningové veci i obuv. Aspoň máličkom sme prispeli, ale hlavne urobíme všetko pre to, aby sa jej s nami zahojili rany na duši. Nikto z nás by nechcel, aby naše deti boli vystavené niečomu podobnému! Šport spája,“ uzavrela Renáta Bartková, trénerka žilinského hádzanárskeho klubu.


Súvisiaci článok
Tento rok, bude pre župu Rokom mládeže
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť