Sobota 27. 07. 2024 02:28:41 | Meniny má Božena

Žilinskí policajti obmedzili mladíka na osobnej slobode. Krádež tašky s notebookom ho môže vyjsť na doživotie

Polícia mala počas posledných týždňov čo robiť. Už od apríla tohto roka totiž pracovali na prípade, kedy sa len 27-ročný mladík v Žiline uchýlil k lúpeži. Po odcudzení tašky si ho však zákon počkal a teraz bol za tento a ďalšie zločiny políciou potrestaný.

Michal Szentivanyi|17. máj 2024|08:45:01

Ilustračné foto. Zdroj: Koláž/Žilina SP21, TASR a freepik.com

Súvisiaci článok
Niektorým vodičom Žilinského kraja alkohol za volantom stále chutí. Orgány zákona zachytili desiatky prípadov
Čítajte viac >

Informáciu o obmedzení slobody dotyčného muža priniesol Peter Ondák z komunikačného oddelenia Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline. „Žilinskí kriminalisti v pondelok 13. mája 2024 obmedzili osobnú slobodu 27-ročnému Radoslavovi zo Žiliny. Muž mal v mesiaci apríl 2024 v Žiline pri zvukovej bariére, ktorá oddeľuje koľajnice, v blízkosti rušňového depa fyzicky napadnúť 38-ročného muža z okresu Žilina a vytrhnúť mu z rúk tašku, v ktorej mal notebook v hodnote 495 eur," popísal Ondák.

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Žiline teraz obvinil muža z trestného činu lúpeže, spracoval podnet na návrh na vzatie obvineného do väzby, ktorý súd akceptoval. „Obvinený muž bol už v minulosti trikrát právoplatne odsúdený za zločin lúpeže, za čo mu teraz hrozí trest odňatia slobody na 25 rokov až doživotie," povedal na záver Ondák a dodal, že ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.


Súvisiaci článok
Nezodpovedný vodič v Žilinskom okrese: Podgurážený viedol auto a už má na krku obvinenie (AKTUALIZOVANÉ)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť