Pondelok 16. 09. 2024 14:02:30 | Meniny má Ľudmila

V rekreačnom stredisku v Liptovskom Jáne za záhadných okolností skonal bývalý sudca. Našiel ho jeho známy

Neďaleko známeho penziónu v Liptovskom Jáne skonal bývalý vysokopostavený sudca z Nitry. Záhadná smrť je už predmetom vyšetrovania a príčinu úmrtia určí zrejme až pitva.

Michal Szentivanyi|12. máj 2024|10:00:01

Ilustračné foto. Zdroj: zilina.sp21.sk a TASR/Milan Kapusta

Súvisiaci článok
Prípad mŕtveho muža na Orave má rýchle rozuzlenie. Polícia už vzniesla obvinenie za vraždu!
Čítajte viac >

Na prípad upozornila reportážou z 11. mája Televízia JOJ. „Krátko po jednej hodine v noci sme vyslali ambulanciu Rýchlej zdravotnej pomoci k osobe, ktorá nejavila známky života. Po príchode na miesto, posádka konštatovala úmrtie u 72-ročného muža," povedala pre Televíziu JOJ hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby, Petra Klimešová.

Išlo o bývalého, vysokopostaveného sudcu z Nitry

Ako sa neskôr uchádzalo, telo dôchodcu podľa Televízie JOJ patrilo bývalému, vysokopostavenému sudcovi z Krajského súdu v Nitre Jánovi Vankovi. Záchranári mu po príchode už nevedeli pomôcť.

Televízia JOJ sa rozprávala aj s prevádzkovateľom penziónu, kde bol už vyslúžilý sudca na dôchodku ubytovaný. Tí potvrdili, že prebehol nočný zásah policajtov a záchranárov. Vanko mal byť nájdený mŕtvy neďaleko penziónu jeho známym. Ten sa potom nakontaktoval na tiesňovú linku 112.

Polícia vylúčila cudzie zavinenie, viac zrejme prezradia až výsledky pitvy

Okolnosti úmrtia dôchodcu budú určené zrejme až po pitve. Ďalšie záležitosti už preverovali samotní príslušníci policajného zboru priamo na mieste úmrtia. „V katastrálnom území obce Liptovský Ján, okres Liptovský Mikuláš, bolo nájdené ľudské telo, bez známok života. Privolaný obhliadajúci lekár na mieste vylúčil cudzie zavinenie," povedala Televízii JOJ hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline, Gabriela Kremeňová.


Súvisiaci článok
Tragický nález na hladine Hričovského derivačného kanála: Polícia vyšetruje možné cudzie zavinenie (AKTUALIZOVANÉ)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť