Utorok 21. 05. 2024 17:09:55 | Meniny má Zina

Technické problémy narušili úspešný začiatok sezóny: Autocross Team Žilina čelí prvým prekážkam

Tohtoročná autocrossová sezóna sa rozbehla v Humpolci s veľkými očakávaniami a hladkým štartom pre Autocross Team Žilina. Avšak, napriek úspešnému začiatku a kvalitnej príprave trate, sa tím stretol s neočakávanými technickými problémami, ktoré ich stáli účasť v prvom preteku. Jazdec Martin Chasnik odhalil zákulisie príprav a údržby, ako aj nešťastnú poruchu, ktorá znamenala predčasný koniec pre ich buginu. S blížiacim sa druhým závodom v Nyiráde, sa tím teraz musí zamerať na opravy a prípravu, aby sa na trať mohli vrátiť silnejší.

Juliana Krčulová|30. apríl 2024|16:00:38

Zdroj: Koláž Žilina SP21/Autocross Team Žilina

Súvisiaci článok
Pripravení na výzvy: Autocross Team Žilina sa chystá na novú sezónu v kategórii Superbuggy
Čítajte viac >

Tohtoročná autocrossová sezóna odštartovala pravidelným otváracím pretekom v Humpolci, v sobotu 27. a v nedeľu 28. apríla. Jazdec kategórie Superbuggy, Martin Chasnik, nás však informoval, že pre Autocross Team Žilina sa úvod novej sezóny začal veľmi smolne.

Po príchode do Humpolca absolvovali administratívne a technické preberanie, ktoré na rozdiel od minulého roka, prebehlo podľa slov zástupcov z Autocross Team Žilina veľmi hladko, bez problémov alebo chýb, ktoré by technickým komisárom robili problém.

„V piatok sme absolvovali ešte jedno pešie kolo po trati, aby sme si pozreli, ako trať vyzerá a ako je pripravená. Bola to doslova diaľnica a ani naše cesty nemajú takú kvalitu. V sobotu ráno sme začali prvým meraním tréningom, z ktorého som mal veľmi dobrý pocit, všetko fungovalo ako malo a technika držala bez problému, keďže sa štartovalo podľa čísel a mal som najvyššie, štartoval som ako posledný na suchú trať,“ konkretizoval jazdec Martin Chasnik s tým, že v druhom meranom tréningu sa poradie otočilo, a tak štartoval ako prvý.

received_795734152175387_30c534f341.jpeg Zdroj: súkromný archív Martina Chasnika

„Žiaľ, priamo pred našou skupinou poliali trať a bolo jasné, že lepšie časy ako v prvom meranom tréningu nezajazdím, ale napriek tomu som mal z toho dobrý pocit a všetky kolá prebehli bez problému. Po príjazde do depa sa spravila bežná údržba, kontrola, čistenie. Následne nás čakala prvá rozjazda a tam nastal ten problém. Po naštartovaní nám začalo niečo klepať na hlave valcov, žiaľ, ani rýchla diagnostika a snaha problém vyriešiť neboli úspešné, a tak pre pošetrenie techniky a zabráneniu väčších škôd sme tento pretek odpískali,“ dodal jazdec žilinského autocrossového tímu.

Na záver zhodnotil, že je to pre ich tím veľká škoda, pretože bugina fungovala naozaj skvelo. Teraz ich čaká kopa práce vzhľadom na to, že už od soboty 11. do nedele 12. mája, majú na pláne štart v rámci druhého závodu v maďarskom Nyiráde.

432241119_443804268155792_1704661932200547340_n.jpg Zdroj: Facebook/Nyirád Racing Center

Spravodajský portál Žilina SP21 je hrdým mediálnym partnerom a podporovateľom tímu v ich ceste za úspechom!


Súvisiaci článok
Autocrossový jazdec, Žilinčan Martin Chasnik, súťaží v najšialenejšej kategórii Superbuggy
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť