Piatok 26. 07. 2024 22:26:21 | Meniny má Anna, Hana, Anita

Autocrossový jazdec, Žilinčan Martin Chasnik, súťaží v najšialenejšej kategórii Superbuggy

Jazdec Martin Chasnik z tímu Autocross Team Žilina nám v rozhovore priblížil históriu žilinského tímu, doterajšie úspechy a aj nadchádzajúce výzvy.

Juliana Krčulová|21. november 2023|14:30:25

Zdroj: súkromný archív Martina Chasnika

Súvisiaci článok
Ondrej „Oňo“ Mráz sa na fight karte CFN predstaví po tretí raz. Decembrovým súperom mu bude doposiaľ neporazený Dalibor Leng
Čítajte viac >

Autocross je motoristický šport, ktorý sa na Slovensku teší veľkej obľube. Svoju históriu začal písať už v roku 1970, kedy sa uskutočnil prvý oficiálny pretek v obci Hriňová.

Jazdí sa na nespevnených okruhoch, ktoré majú dĺžku od 800 do 1 200 metrov a šírku od 12 do 20 metrov. Autocross na Slovensku je súčasťou Majstrovstiev Slovenska a FIA CEZ Championship, čo sú medzinárodné seriály pre strednú a východnú Európu. Autocross sa delí na rôzne kategórie podľa typu a výkonu vozidiel, napríklad Buggy 1600, Touring Autocross, Junior Autocross a snáď za najšialenejšiu kategóriu sa považuje Superbuggy, v ktorej preteká aj Žilinčan Martin Chasnik.

V našom rozhovore nám priblížil, ako vznikol Autocross Team Žilina, aké sú jeho doterajšie najväčšie úspechy, ako sa pripravuje na nadchádzajúcu sezónu, no opísal nám aj základné zručnosti a vlastnosti, ktoré by mal mať každý jazdec autocrossu.

VIAC sa dozviete v našom VIDEU.


Súvisiaci článok
Žilinská kapela Queenshow sa predstavila vo švajčiarskom Montreux: Hrať pre priaznivcov kapely Queen bola pre nás obrovská výzva (VIDEO)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť