Piatok 03. 05. 2024 23:46:22 | Meniny má Galina, Timea

Vychádzajúca hviezda na Kysuciach: Mladý herec zaujal zahraničnú elitu

Rado Gavlas z Kysúc má veľký talent a svoje o tom vedia aj v zahraničí. O mladého herca sa totiž zaujímajú aj svetovo uznávaní režiséri.

Radka Kostánová|23. apríl 2024|08:00:19

Zdroj: Instagram/radoslav.gavlas

Súvisiaci článok
Prestížny casting v meste Žilina. V OC Mirage otvoria brány modelingu
Čítajte viac >

Televízia Markíza na svojom oficiálnom webe tvnoviny.sk informovala, že rodák z Kysúc Rado Gavlas začína byť mladou hviezdou. Do svojho filmu si ho vybral aj jeden z najmladších svetovo uznávaných režisérov David Balda a odvtedy Rado Gavlas kráča za svojím snom.

Mladý Kysučan pre TV Markíza potvrdil, že k herectvu mal blízko už od detstva. „Začal som navštevovať divadelný súbor v Čadci. Tam boli moje divadelné začiatky. Myslím si, že tam som sa naozaj vypracoval,“ priblížil Gavlas.

Vyštudoval síce Obchodnú akadémiu, ale veril, že napriek tomu bude herectvo jeho cesta. Z toho dôvodu si po strednej škole podal prihlášku do Brna, kde sa mohol naplno venovať muzikálovému herectvu.

Mladý a všestranne talentovaný

Rado Gavlas nie je len talentovaný herec, ale venuje sa aj inými záujmom. Televízia Markíza doplnila, že spieva, tancuje, stepuje, žongluje, hrá na husle a dokonca jazdí aj na koni.

%23throwback%20%20%20aneb%20kdy%C5%BE%20miluje%C5%A1%20co%20d%C4%9Bl%C3%A1%C5%A1.%20soon%202024%20..%23manipulation%20%23manipulationmovie%20%23actorlife%20%23cinema%20%23movie%20%23moviescenes%20%23behindthescene.jpg Zdroj: Instagram/radoslav.gavlas

Keď doštudoval, začal navštevovať rôzne castingové agentúry na Slovensku aj v Českej republike. Následne prišla ponuka od zahraničnej produkcie a dostal možnosť hrať vo veľkom koprodukčnom filme. Ako však pre Televíziu Markíza priznal, bola to náhoda. Chcel s herectvom skončiť.

Otvorené brány do hereckého sveta

V medzinárodnom filme, do ktorého dostal ponuku, hrá hlavnú postavu mladého 22-ročného chlapca. Musí v ňom rozprávať po anglicky, čo priznáva, bola pre neho najväčšia skúška.

„Bola to nakoniec veľmi dobrá skúsenosť, ktorá ma posunula ďalej,“ poznamenal pre Televíziu Markíza Gavlas.

Od tej doby si ho všímajú aj zahraničné a veľké mená. Najväčšiu prednosť vidí Rado vo svojich dlhších blond vlasoch.

Napriek tomu, že ho zahraničie láka a filmovanie tam má určite iný štýl ako na Slovensku, rád sa vracia domov na svoje rodné Kysuce. Má tam rodinu, ktorá ho k herectvu priviedla a je jej za to veľmi vďačný.


Súvisiaci článok
Obľúbený spevák Dušan Grúň prehral svoj boj. Žilinský rodák skonal vo veku 81 rokov
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť