Piatok 03. 05. 2024 21:13:57 | Meniny má Galina, Timea

Obľúbený spevák Dušan Grúň prehral svoj boj. Žilinský rodák skonal vo veku 81 rokov

Obľúbený interpret Dušan Grúň navždy opustil tento svet vo veku 81 rokov. Hospitalizovali ho pred vyše týždňom v jednej z bratislavských nemocníc. Bohužiaľ, návratu z nej sa nedočkal.

Daniel Jurčík|22. apríl 2024|08:10:54

Ilustračné foto. Zdroj: TASR/Alojz Prakeš/freepik.com

Súvisiaci článok
Ružomberok zasiahla smutná správa. Bývalý poslanec a futbalový funkcionár Ľubomír Bezák skonal
Čítajte viac >

O smutnej udalosti informoval web Pluska, ktorý doplnil, že správu potvrdila aj Grúňova manželka Anna Olvecká. „S hlbokým zármutkom oznamujeme, že dnes v pondelok 22. apríla 2024 v skorých ranných hodinách o 5:05 hodine zomrel spevák Dušan Grúň – v bratislavskej nemocnici potom, čo ho hospitalizovali a uviedli ho do umelého spánku vo štvrtok 11. apríla 2024 - zlyhanie orgánov,“ uviedla podľa portálu Pluska pozostalá.

Známy spevák mal byť viac ako 10 dní na jednotke intenzívnej starostlivosti. Verejnosť sa o tom dozvedela prostredníctvom statusu na sociálnej sieti, kde sa obľúbený spevák symbolicky rozlúčil so svojimi fanúšikmi. „Priatelia. Modlite sa prosím za mňa, je so mnou zle, lúčim sa s vami," znel mrazivý status na sociálnej sieti. Zlé predpovede sa, bohužiaľ, potvrdili.

Hviezda, ktorá nikdy nezhasla

Dušan Grúň sa narodil 26. mája 1942 v Žiline. Jeho hudobná cesta začala hrou na trúbke a trombóne v amatérskej kapele počas štúdia na Vysokej škole hutníckej v Ostrave. Neskôr sa pridal k profesionálnym orchestrom, vrátane toho pod taktovkou Iva Pavlíka a Juraja Velčovského. S nimi nahral prvú rozhlasovú a gramofónovú nahrávku. Najúspešnejšie obdobie prišlo pre Grúňa v roku 1968, kedy nahral väčšinu svojich hitov ako Butterfly, Plavovláska, Kde si bola, keď tu hrmelo, Malvína a Synček neplač. V roku 1973 vydal svoj prvý LP album s názvom Dušan Grúň.

Jeho popularita trvala aj vďaka častým vystúpeniam v televíznych zábavných a hudobných programoch. V 90. rokoch sa podieľal na oživení éry slovenskej populárnej piesne v programe Repete. V roku 2006 vyšla kompilácia jeho najväčších hitov s názvom 20 NAJ. Neskôr vydal album, kde prespieval hity populárneho Američana Franka Sinatru, ktorý bol jeho veľkým vzorom.

Pozostalým vyjadrujeme úprimnú sústrasť.


Súvisiaci článok
Vo veku 86 rokov skonala maliarka Irena Zemaníková z Rakovej. Jej diela nedávno vystavili v Galérii Čadca
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť