Pondelok 29. 04. 2024 17:40:53 | Meniny má Lea

Na výstavbu tunela Višňové sa prišiel pozrieť sám minister. Tempo stavby napreduje, no sú tu problémy

Práce na stavbe tunela Višňové napredujú. Minister dopravy Jozef Ráž sa osobne prišiel pozrieť na tempo, akým stavba napreduje, no sám konštatuje, že sa vyskytli nepredpokladané problémy. Stavbu však napriek tomu chcú dokončiť v roku 2025. Dôvodom je aj alarmujúci stav na ceste pod Strečnom.

Michal Szentivanyi|16. apríl 2024|12:00:36

Zdroj: Facebook/Ministerstvo dopravy SR

Súvisiaci článok
Minister dopravy chce urýchliť výstavbu tunela Višňové. Dôvodom je stav cesty pod Strečnom
Čítajte viac >

Minister si prišiel pozrieť výstavbu tunela v pondelok 15. apríla. Jeho závery sú také, že práce neustále prebiehajú, no rysuje sa dohoda na jej skoršom dokončení. „Napriek tomu, že aj v tomto tuneli máme niekoľko nepredpokladaných problémov, tak rokujeme s dodávateľom, aby sme práce čo najviac urýchlili," prisľúbil Ráž, ktorý aj popísal, o aké problémy ide.

Screen Shot 04-16-24 at 09.20 AM.JPG Zdroj: Facebook/Ministerstvo dopravy SR

Ráž ukázal na termín roka 2025, no výstavba sa musí vysporiadať s komplikáciami

„Termín dokončenia tohto tunela je vypočítaný na koniec roka 2025. Vzhľadom na tú situáciu na Strečne je naozaj potrebné túto stavbu urýchliť v čo maximálne možnej miere," uistil minister dopravy. Intenzívne rokovania s dodávateľom dávajú rezortu nádej, že sa dohodnú na skrátení výstavby o niekoľko mesiacov. Ráž však uvidel na vlastné oči aj problémy, ktorými si stavba tunela prechádza. „Pozreli sme si tektonický zlom, ktorý bude treba vyriešiť, avšak dúfame, že toto nám nespôsobí problémy, ktoré by nám lehotu akokoľvek predlžovali," povedal Ráž, ktorého čakajú stretnutia s technickými zhotoviteľmi tunela. Na zasadnutí krízového štábu ohľadom situácie pod Strečnom, ktorý bude rokovať mimoriadne v piatok 19. apríla na ministerstve dopravy, bude môcť rezort poskytnúť ďalšie informácie o predčasnom dokončení tunela.

Screen Shot 04-16-24 at 09.21 AM.JPG Zdroj: Facebook/Ministerstvo dopravy SR


Súvisiaci článok
VIDEO: Višňové vítalo jar - Tvorivé dielne a folklórne radosti!
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť