Nedeľa 28. 04. 2024 12:59:51 | Meniny má Jarmila

Na Kysuciach zasahovali horskí záchranári. Žena si pri páde bolestivo poranila dolnú končatinu

V turistickej oblasti Dedovka, patriacej pod správu kysuckej obce Oščadnica, si 43-ročná žena bolestivo zranila dolnú končatinu. Na mieste museli zasahovať príslušníci Horskej záchrannej služby. Situácia si nakoniec vyžiadala prevoz štvorkolkou a vyšetrenie v nemocnici.

Daniel Jurčík|15. apríl 2024|08:45:55

Ilustračné foto. Zdroj: hzs.sk

Súvisiaci článok
Vodič v Turzovke to poriadne prehnal s alkoholom. Nafúkal takmer dve promile
Čítajte viac >

V nedeľu 14. apríla príslušníci Horskej záchrannej služby z Kysuckých Beskýd zasahovali v lokalite Dedovka. Pri turistike v okolí výstupnej stanice lanovej dráhy si 43-ročná Slovenka bolestivo zranila dolnú končatinu.

„Horskí záchranári pacientku ošetrili, zranenú končatinu jej zafixovali a terénnou štvorkolkou ju transportovali na parkovisko," uviedli zástupcovia horskej služby. Priblížili tiež, že odtiaľ poranená osoba pokračovala na odporúčané vyšetrenia do nemocničného zariadenia v sprievode svojich príbuzných.

Aktuálny stav pacientky momentálne nie je známy. Incident však pripomína, že ak vyrazíte na turistickú akciu, je dobré mať na pamäti číslo na horských záchranárov 18 300. Tí v prípade akútnych problémov vždy pomôžu.


Súvisiaci článok
59-ročný lyžiar zostal po páde krátkodobo v bezvedomí. Na pomoc mu prišli horskí záchranári
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť