Nedeľa 28. 04. 2024 18:35:38 | Meniny má Jarmila

Ružomberok vyčleňuje ubytovacie kapacity pre ukrajinských utečencov

„Mesto Ružomberok vyčleňuje svoje ubytovacie kapacity a ubytovacie kapacity partnerských inštitúcií na to, aby každý kto uteká pred konfliktom našiel v našom meste mier a bezpečie,“ uviedli ružomberskí radniční vo svojom príspevku na sociálnej sieti. Foto: Mesto Ružomberok

Juliana Krčulová|26. február 2022|12:06:05

„Vlakové spojenie z hraničných priechodov do nášho kraja je zadarmo, stačí sa preukázať nejakým identifikačným dokumentom. Rovnako medzimestské autobusové spojenia v rámci nášho kraja transportuje občanov Ukrajiny zadarmo,“ informuje mesto vo svojom príspevku na sociálnej sieti Facebook.

V prípade, že ľudia utekajúci pred konfliktom na Ukrajine hľadajú pomoc v meste Ružomberok, je veľmi dôležité dať mestu vedieť. „Akýkoľvek utekajúci občan Ukrajiny nájde v Ružomberku núdzové ubytovanie, vybavené potrebným zariadením, jedlo, oblečenie, a všetko potrebné. Vedomosť Slovenského jazyka nie je nutná,“ uvádzajú radniční a ďalej dopĺňajú: „Pre nás je veľmi potrebné o vás vedieť v predstihu, preto sme vytvorili sieť kontaktov, na ktoré sa môžete kedykoľvek počas dňa ozvať a oznámiť, že prichádzate do Ružomberka a potrebujete našu pomoc.“

Kompetentných môžu všetci utečenci kontaktovať počas celého dňa na nasledujúce emailové adresy, pričom môžu pokojne písať v ukrajinskom jazyku:

marketa.rusnakova@ku.sk

mydlo@ruzomberok.sk

„To isté platí, ak sa ozvete svojim rodinným príslušníkom a priateľom. Oni by mali následne kontaktovať pracovníkov mesta Ružomberok alebo Katolíckej univerzity na vyššie spomínaných e-mailových adresách,“ uzavrelo mesto Ružomberok svoj príspevok na sociálnej sieti.


Súvisiaci článok
Dolný Kubín: Mesto ponúklo pomoc dvom ukrajinským partnerským mestám
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť