Pondelok 29. 04. 2024 23:05:01 | Meniny má Lea

Pedagógovia sa dočkali uznania. Predsedníčka Žilinského samosprávneho kraja ocenila 30 učiteľov

Ocenenie za prácu v oblasti výchovy a vzdelávania detí a mládeže si vo štvrtok 11. apríla na Úrade Žilinského samosprávneho kraja v Žiline prevzalo 30 pedagogických zamestnancov stredných škôl a školských zariadení. Po prvýkrát boli medzi ocenenými aj učitelia pôsobiaci na stredných školách v kraji, ktoré nie sú v zriaďovateľskej pôsobnosti župy.

TASR|11. apríl 2024|19:45:34

Zdroj: Facebook/Žilinský Samosprávny Kraj

Súvisiaci článok
Výborná správa. Dvojica študentov z Martina získala Medzinárodnú cenu vojvodu z Edinburghu
Čítajte viac >

TASR o tom informovala hovorkyňa Žilinského samosprávneho kraja Eva Lacová. Oceňovanie sa koná každoročne pri príležitosti Dňa učiteľov. Zo župného odboru školstva a športu vyberali ocenených na základe viacerých kritérií. Sú nimi napríklad úspechy, aktivity a prínos pedagóga, účasť na projektoch, úspechy žiakov pod jeho vedením či publikačná činnosť. „Tento rok bolo nominovaných 49 pedagógov, rozhodli sme sa oceniť 30 z nich," objasnila vedúca odboru školstva Miroslava Abrmanová.

V Žilinskom kraji je 88 stredných škôl. Samosprávny kraj je zriaďovateľom 59 stredných a jednej jazykovej školy, v ktorých pracuje vyše 3745 pedagógov.

Ako dodala županka Erika Jurinová, na stredných školách v Žilinskom samosprávnom kraji majú pedagógov, ktorí sú pre študentov inšpiráciou a povzbudením. „Naši žiaci dosahujú nespočetné množstvo úspechov v projektoch a súťažiach. Neustále hľadáme riešenia, aby sme mohli vytvárať čo najlepšie podmienky, modernizovať priestory škôl a školských zariadení, vybavovať učebne či budovať zariadenia pre rozvoj športových, kultúrnych a vedeckých talentov," ubezpečila na záver Jurinová.

53645820947_38fd546c28_k.jpg Zdroj: Facebook/Žilinský Samosprávny Kraj


Súvisiaci článok
Cena regiónov putovala aj do Žilinského kraja. Zaujala vzdelávacia príručka pre prvovoličov
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť